Prețurile apartamentelor din Constanța nu au scăzut, în ciuda unor așa-ziși analiști care anunțat reduceri importante. Jucătorii din piața imobiliară spun că, dimpotrivă, cererea este mai mare decât oferta, iar acest lucru va continua, ceea ce înseamnă că nu prea sunt șanse pentru scăderi de prețuri. E drept, sunt și situații în care proprietarii cer mai mult decât merită, dar asta nu înseamnă că reușesc să vândă. Unele unități stau pe piață cu anii.
Marian Mureșanu, managerul agenției imobiliare Terra Development, a prezentat, la Tomis TV, câteva din prețurile cu care se tranzacționează apartamente în Constanța.
„În Faleză Nord, nu mai găsești niciun apartament sub 100.000 de euro. Vorbim de apartamente de minimum două camere, etaje bune, nu 4 din 4. Recent, a ieșit o garsonieră la vânzare cu 80.000 de euro. „M-a sunat o clientă să mă întrebe dacă să o ia. I-am spus că, dacă nu are ce face cu banii, să o cumpere.” Mai mult de 60.000, hai, 65.000 de euro.”, a spus acesta.
Zonele mai ieftine au rămas Km. 5 și CET, de pildă, unde încă se mai găsesc apartamente de două camere la 65.000 de euro.
„Centrul este destul de scump, dar apartamentele sunt destul de mici și de vechi. Nu se găsesc nici locuri de parcare. Nu mai sunt așa de căutate, ca altă dată. Sunt multe minusuri.
Tomis Nord a rămas cumva în top. Un apartament de două camere acolo se găsește în jur de 75.000 – 80.000 de euro. Cele cu trei camere, în jur de 100.000 – 110.000.
În Ineluri, prețurile sunt de 70.000 – 75.000 de euro, deci aproape de Tomis Nord.”, a mai spus acesta.
Recomandare: Frenezie pe piața imobiliară. Numărul vânzărilor în județul Constanța a explodat în ianuarie
Marian Mureșanu a subliniat și că există o piață a imobiliarelor de lux:
„Luxul se vinde. Avem clienți care vor penthouse-uri, care sunt dispuși să plătească peste 500.000 de euro. Știți care e culmea? Dau pe apartament banii acești, nu pentru case. Sunt case pe piață care depășesc 500.000 de euro și care nu s-au vândut de doi, trei ani. E drept, apartamente cu vedere bună, la lac, la mare.”
În ceea ce privește casele, Marian Mureșanu a declarat că în general se cumpără case noi.
„Nu prea se mai caută case vechi, pe care să le dărâmi, pentru că orașul a avut în general locuințe mixte, cu chirpici, și băncile nu dau credit pentru așa ceva.”, a precizat acesta.
O situație interesantă este aceea a terenurilor:
„Nu mai sunt terenuri aproape deloc în oraș. Toată lumea vrea terenuri, fie că sunt din sectorul industrial sau rezidențial. Au crescut și cresc în continuare prețurile la terenuri.”
Recomandare: Încep vânzările la Energia Residence, etapa a treia. Va avea grădiniță, parc, spații comerciale. Prețuri și detalii
Ce se va întâmpla? Prețurile nu au involuat, așa cum au prezis unii.
„Prețurile au crescut în realitate și vor mai crește. Există cumpărători în piață și se construiește prea puțin. Prețurile se vor alinia cu cele din Uniunea Europeană. Nu ne place, dar acesta este adevărul. S-au aliniat și la mâncare, și la benzină, deși salariile noastre nu sunt la nivel de Uniunea Europeană.”, a mai spus Marian Mureșeanu.
Emisiunea poate fi urmărită mai jos.
multi bani negrii pe piata si trebuie albiti in ceva.
La primul cutremur se va vedea ce investitie buna au facut…
Vezi ca exista asigurari pr cutremur