Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia cer sprijinul americanilor pentru construirea unei noi clădiri.
Într-o scrisoare adresată, recent, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situația cu care se confruntă la nivelul unității spitalicești din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept – Crucea Roșie din România. Deși, imobilul a fost dat în administrare, în urma unui protocol din anul 2003, încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității, de către respectiva instituție. În urma sentinței definitive și irevocabile, potrivit soluției date de instanță, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie ”restituit în natură” către Societatea Națională de Cruce Roșie din România.
„Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii și logisticii din incinta acesteia pot avea influnțe devastatoare asupra activității noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluții, fiind vorba despre Secțiile Neonatologie, Pediatrie și Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar pentru asta transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări certe. De aceea, ne-am adresat instituției americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în orașul nostru”, au declarat reprezentanții conducerii spitalului, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Mangalia.
Spitalul din Mangalia cu cele patru pavilioane și cel administrativ are 46 de ani de existență și acordă asistență medicală de specialitate unui număr de peste 65.000 de persoane, număr care se triplează pe perioada sezonului estival.
Foarte bine face.” Mâna întinsă fara o poveste , nu primește nimic”, deci in tara asta ” teleormanizata” si-n judetul acesta controlat de mafia condusă de către un turnător la Securitate( ala recrutat in 1972) , singura șansă si speranta este SUA.
Mâine daca s-ar face referendum cu următoarea intrebare : „Vreti ca judetul Constanta sa devina al 51 lea stat al SUA?”, oare ce ar vota constantenii?
PS. Dl.Hagi , eu personal as vota sa devenim si „teritoriu asociat SUA” gen Puerto Rico , numai să scăpăm de „teleormanizarea rosie” ce a cuprins C-ta