Cum explică Primăria Constanța șerpii din oraș

Odată cu încălzirea vremii, în funcție de zona în care locuim, își fac apariția și unele viețuitoare nu tocmai apreciate. Este vorba despre specii care, potrivit specialiștilor, sunt adaptate mediului antropic – șarpele de casă și, specific zonei noastre, șarpele de apă -„Natrix tesellata“, spune Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Aceste specii de reptile sunt întâlnite destul de des în această perioadă a anului. Numai anul trecut jandarmii constănțeni au fost solicitați să intervină în 10 cazuri pentru îndepărtarea șerpilor ajunși accidental în zone locuințe. (exemple AICI și AICI) Specialiștii ne liniștesc însă – „în mediul urban nu sunt șerpi veninoși“.

„În această perioadă în care sunt în căutarea perechilor pentru reproducere, șerpii migrează, circulă și bineînțeles se adaptează diverselor medii. Din acest motiv îi găsim, fie prin mașini, fie prin tot felul de cotloane, care nu țin neapărat de vegetație, ci în ascunzișuri, canale unde își caută hrana sau ajung ocazional în migrația lor și din acest motiv întotdeauna lunile acestea ne așteptăm să găsim astfel de specii. Mai putem întâlni și șarpele de stepă, un șarpe neveninos, nepericulos, care vine din zona Mării Caspice și care ușor, ușor se adaptează sudului României, tot mai cald, cu un climat tot mai apropiat de cel tropical și de stepă. Această specie – „Dolichophis caspius“ – a început să fie găsită inclusiv la Drobeta Turnu Severin sau București“.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă

Pe de altă parte, amintim faptul că Primăria Constanța a lansat procedura de consultare publică pentru contractarea unuia sau mai multor agenți economici care se vor ocupa de îngrijirea spațiilor verzi din oraș. Amintim că operatorul economic care avea în întreținere aproximativ 80% din spațiile verzi din oraș a încheiat unilateral contractul, lăsând acest serviciu descoperit la Constanța. Până la finalizarea tuturor procedurilor legale, autoritatea locală a găsit însă soluții apelând la voluntari pentru îngrijirea spațiilor verzi. Așadar, cu implicarea acestora, cu ajutorul beneficiarilor venitului minim garantat, a celor care prestează muncă în folosul comunității rând pe rând parcurile constănțene sunt cosite și îngrijite corespunzător.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simona Halep se mărită

joi iun. 10 , 2021
Simona Halep (29 ani) se mărită. Constănțeanca a fost cerută în căsătorie de iubitul să, Toni Iuruc (42 ani), și a spus da. Simona Halep și Toni Iuruc formează un cuplu de mai mulți ani, cu toate că diferența de vârstă dintre ei, de 13 ani, i-a făcut pe unii […]
simona halep

V-ar putea interesa și: