Cum funcționează sistemul bike-sharing în Constanța

Dacă vrei să folosești o bicicletă din programul bike-sharing, inaugurat în Constanța după șase ani de așteptare, ai de făcut un drum până la Serviciul Public de Taxe și Impozite.

Așadar, în primul rând trebuie să soliciți de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT (inclusiv la cele din centrele comerciale), un card de utilizator care ți se va elibera pe loc. Este gratuit. Nu uita: trebuie să ai cartea de identitate la tine.

Apoi, pentru a avea acces la toate informațiile legate de rețeaua de stații, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor ar fi bine să instalezi pe telefon aplicația CT Bike. Poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Va fi foarte utilă.


Când ajungi la una dintre stațiile de biciclete nu trebuie decât să apropii cardul de suprafața pe care acesta poate fi citit, să introduci codul PIN și din acel moment ai la dispoziție un minut pentru a ridica o bicicletă și a te putea bucura două ore de pedalat.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică. Ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, iar echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00) unde pot semnala orice problemă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au început lucrările de dragaj în Portul Constanța

mar mai 28 , 2019
Au început lucrările de dragaj prevăzute în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”. În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului […]

V-ar putea interesa și: