Primăria Constanța a emis o nouă autorizație de construire pentru un controversat bloc în Tomis Plus, după ce Prefectura Constanța a dat în judecată primăria și investitorul și, în primă etapă, a câștigat.
În anul 2017, Muște Hristu și Mușe Ecaterina obțineau o autorizație de construire pentru un bloc de patru etaje în cartierul Tomis Plus. Lucrările trebuia să înceapă pe 1 iulie 2017 și să dureze doi ani. Inspectoratul Județean în Construcții Constanța a descoperit mai multe nereguli și a sesizat prefectura. După ce a analizat adresa ISC, Prefectura Constanța a dat în judecată atât Primăria Constanța, care a emis autorizația, cât și pe cei doi Mușe, cerând anularea actului administrativ. Prefectura a câștigat procesul, dar Primăria Constanța a făcut apel, în data de 7 februarie 2018.
După încă un an și o lună, mai exact pe 7 martie 2018, Curtea de Apel Constanța a decis să respingă acțiunea pentru că a rămas fără obiect.
„Acțiunea a rămas fără obiect deoarece a fost emisă o nouă autorizație care respecta legalitatea conform Inspectoratului de Stat în Construcții”, a precizat, pentru Constanța100%, subprefectul Ionuț Done.
Iată, mai jos, decizia pe scurt a magistraților
„Admite recursul promovat de recurentul-pârât Primarul Municipiului Constanţa. Casează în tot hotărârea recurată şi, rejudecând, dispune: Admite excepţia rămânerii fără obiect a acţiunii. Respinge acţiunea ca rămasă fără obiect. Respinge cererea formulată de recurentul-pârât Primarul Municipiului Constanţa privind acordarea cheltuielilor de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi, 07.03.2019.”
Mai multe știri imobiliare din Constanța puteți găsit aici:https://www.ct100.ro/category/imobiliare/
Blocul se va construi pe strada Monaco din cartierul Tomis plus și va avea 25 de apartamente. Interesant este că, inițial, Primăria Constanța emisese o autorizație, nr. 1311/03.08.2015, pentru un bloc cu numai două etaje și mansardă. Mușe Hristu a cerut însă supraetajarea în limita a 20% din suprafața construită. E o cerere bazată pe prevederi legale și i-a fost acceptată.