Cum va fi vremea de revelion și în primele zile din 2023

Vremea se va încălzi uşor în toată țara până pe 1 ianuarie 2023, când se vor înregistra și temperaturi de până la 13-14 grade, dar și posibile ploi, apoi temperaturile încep să scadă, a anunțat, luni, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care a publicat prognoza meteo pentru perioada 26 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023, informează Agerpres.

În Dobrogea, la începutul intervalului, vremea se va răci. Astfel, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade şi ale minimelor de 1…2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

În Banat, valorile termice vor fi în scădere în primele zile din intervalul 26.12 – 08.01, până la medii ale maximelor de 7 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul acestei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, în vreme ce minimele vor fi de 4…5 grade. Săptămâna viitoare, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6…7 grade şi ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi reduse.

În Crişana valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval, până la medii ale maximelor de 5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne, la 5…6 grade. Săptămâna viitoare, prima din noul an, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade şi ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi în general reduse.

În Transilvania, zilele următoare, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade. Apoi, până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne, la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, adică săptămâna viitoare, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 şi 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie 2023.

 În Maramureş valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval, până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului pentru care a fost emisă prognoza, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele, la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiţii pentru precipitaţii, dar la cote mai reduse.

În Moldova, după răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade şi cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul acestei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. Săptămâna viitoare, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie şi după data de 4 ianuarie.

În Muntenia vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel că valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade şi cele nocturne la -3…-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, adică după 1 ianuarie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade şi ale minimelor de -1 grad.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

În Oltenia, la începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade şi ale minimelor de -1…0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere în primele zile din interval şi după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

La munte, vremea se va răci la începutul intervalului, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne, spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor de -6…-5 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie şi după 4 ianuarie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit un eminent profesor de matematică din Constanța

lun dec. 26 , 2022
Colectivul Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității „Ovidius”, este profund îndurerat de incredibila dispariție a colegului deosebit, prietenului onest, profesorului și matematicianului remarcabil, Laurențiu Homentcovschi. IN MEMORIAM transmis de Universitatea „Ovidius” „Domnul profesor Homentcovschi s-a alăturat facultății noastre în urma cu 30 de ani și a susținut variate […]
lumanare

V-ar putea interesa și: