„DACIA 21 LIVEX”, exercițiu complex al Marinei Militare în Marea Neagră

Patru nave militare maritime, șapte nave militare fluviale, două elicoptere Puma Naval, 20 ambarcațiuni rapide de asalt amfibiu, 14 transportoare amfibii blindate de cercetare (TAB C) și 12 autospeciale de comunicații participă, în perioada 06-09 iunie, la Exercițiul întrunit „DACIA 21 LIVEX”, la secvențele planificate în raioane maritime vestul Mării Negre și în raioane fluviale și terestre din zona Dobrogei.

Pe mare, fregata ,,Mărășești”, dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, nava purtătoare de rachete ,,Pescăruşul” și remorcherul maritim de salvare „Viteazul” desfășoară acțiuni de asigurare a siguranței navigației în raionul maritim din zona Capu Midia, în timpul executării lansărilor de rachete sol-aer, precum și exerciții de asigurare a protecției căilor de comunicații maritime și de monitorizare a traficului maritim în zona costieră a României, iar elicopterele Puma Naval execută antrenamente de intervenție în situația unui accident aviatic, prin acțiuni de căutare, localizare, salvare și recuperare a echipajului unui elicopter avariat.

În raioanele fluviale și terestre din nordul Dobrogei, structuri ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” și Centrului 110 Comunicații și Informatică participă la activități de instrucție în comun cu militari din celelalte categorii de forțe armate, planificate în cadrul Exercițiului național „DACIA 21 LIVEX”,pentru perfecționarea deprinderilor de planificare, organizare, coordonare și desfășurare a unei operații întrunite multinaționale.

Forțele Navale Române se adaptează rapid la schimbările mediului de securitate, prin dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu celelalte categorii de forțe din Armata României, pentru consolidarea capacității de reacţie rapidă a Alianţei Nord-Atlantice, de descurajare şi de intervenţie militară rapidă în situaţii de criză. Zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române cuprinde o suprafață totală de aproximativ 50 000 km², alcătuită din spațiul terestru, lagunar și fluvial din Dobrogea, spațiul maritim teritorial, zona maritimă continentală și zona maritimă exclusivă a României, iar prin acțiunile desfășurate, marinarii militari contribuie la îndeplinirea măsurilor NATO de apărare colectivă, pe flancul sud-estic.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

140 cazuri noi de covid în România, din care 2 în județul Constanța

mie iun. 9 , 2021
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 140 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județul Constanța au fost înregistrate numai 2 cazuri. […]
coronavirus (3)

V-ar putea interesa și: