Asociația Dăruiește Aripi vă invită să dăruiți o jucărie unui copil bolnav de cancer.
„Dumnezeu lucrează prin oameni, fie că realizăm asta sau nu. Dumnezeu e în gânduri, în zâmbete, în îmbrățișări, în fapte bune: să alini un om bolnav, să cumperi un pachet pentru un copil sărac sau să fii responsabil și să contribui la o cauza nobila. Toate demonstrează că suntem mai mult decât carne și oase, că ne pasă și că putem schimba lumea, dacă punem umărul la asta.Începând cu 1 iunie ne propunem să dăruim jucării copiilor bolnavi, așa că dăm startul campaniei de colectare de jucării noi.”, spun reprezentanții asociației.
Sunteți așteptați cu donațiile de jucării la Centrul Medical Focus din cadrul Spitalului Județean Constanța (Policlinică) sau o puteți suna pe reprezentanta asociației, Ana-Maria Toma, telefon 0745 864 034.
În 2014, asociația a lansat Centrul Medical Focus, care este Compartimentul de Onco-Hematologie și Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța, singurul din zona de Sud-Est a României. Centrul Medical Focus este specializat în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea copiilor cu cancer, precum și în susținerea familiilor acestora.
„Copiii se simt în siguranță când văd aceleași persoane de fiecare dată când vin la Centru și au încredere, chiar dacă tratamentele sunt grele și îi solicita mult. Între noi s-a creat o legătură, așa cum cred că este firesc să se întâmple în orice relație care implică medici și pacienți.”, spune dr. Adriana Apostol, coordonatorul Centrului.
- În România, rata de supraviețuire a copiilor bolnavi de cancer este de sub 50%, comparativ cu Europa, unde rata este de peste 80%.
- Constanța este unul dintre județele în care numărul copiilor diagnosticați cu cancer depășește media pe țară.
- Nu exista un centru specializat în SE României, în condițiile în care orice copil diagnosticat cu cancer trebuie să fie monitorizat lunar, timp de cinci ani.
- Copiii cu afecțiuni oncologice erau expuși din cauza imunității scăzute, fiind nevoiți să împartă aceeași secție de pediatrie cu pacienții cu boli virale. Accesul la consult și tratament era dificil.
Centrul Focus oferă
- Diagnosticare precoce – adresabilitatea părinților este mai facilă, diagnosticarea în stadiu incipient crescând șansa de vindecare, respectiv de supraviețuire.
- Asistență la domiciliu, în special pentru copiii aflați în fază terminală.
- Creșterea calității actului medical și accesul la cele mai noi și inovatoare tratamente.
- Creșterea confortului psihic al copilului precum și al familiei sale, prin administrarea tratamentului în proximitatea casei, sub îndrumarea medicului curant, astfel reducând din perioada de spitalizare în București cu câteva luni. Copiii primesc îngrijire pe timpul zilei, iar seara merg acasă, alături de familie.
- Spațiu de joacă pentru copii, precum și suport emoțional, informare și consiliere psihologică pentru familie.
- Organizarea de evenimente pentru copiii bolnavi și familiile acestora.
- Organizarea de întâlniri medicale, cursuri și conferințe pentru medici și asistenți medicali cu invitați din străinătate.
Vă reamintim asociația derulează un proiect de renovare și modernizare a Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța, în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor și Fundația Vodafone România.
Dăruiește Aripi este înscrisă în Registrul entităților de cult începând cu 23.04.2019.
Ce înseamnă acest lucru: Dăruiește Aripi poate primi sponsorizări prin redirecționarea a 20% din impozit (venit și profit) datorat oricum statului, de la macro și micro întreprinderi.
„La articolul I punctul 5, la articolul 56, alineatul (1^1) se modifică și va avea următorul cuprins: „(1^1) Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.”