De ce să parchezi neregulamentar când ai, LÂNGĂ TINE, locuri de parcare libere (dar cu plată)?

Parcasem pe strada Mircea, lângă colegiu, cu puțină treabă la Trezoreria care se află peste drum. Am văzut cel puțin trei locuri libere. 2,44 lei ora, cam atât costă.

Am traversat pe la trecere și am mers spre intrare. A trebuit să mă opresc, pentru că un ins cu un Mitsubishi 4×4 a oprit fix pe trotuar, iar pasagerii au deschis ușa să coboare. Nu se mai putea înaintea. I-am spus șoferului, un tip trecut de 50 de ani, la prima vedere, că are locuri de parcare chiar acolo și că nu îl costă decât 2,44 lei. I-am mai spus că riscă să îi fie ridicată mașina pentru parcare neregulamentară. A dat din cap și s-a uitat un pic spre locurile de parcare. Am stat în Trezorerie cam 5 minute. La plecare, mașina era tot acolo. Așadar, omul a văzut că sunt locuri libere de parcare, dar n-a catadicsit să-și mute mașina. În momentul când am pornit motorul, venea și el spre mașină, deci nu a stat mai mult de 7 – 8 minute.

În drum spre birou, m-am gândit să număr mașinile parcare neregulamentar. E jale.

Tot acolo, chiar la trecerea de pietoni spre Colegiul Mircea cel Bătrân, un BMW și un Volkswagen erau parcate pe trotuar. Repet, erau locuri chiar pe stradă și sunt convins că și în parcare din parc.

În dreptul cafenelei SH, deținută de Simona Halep (nu știu dacă mai funcționează) un tip cu un BMW se urcase fix pe trotuar, ocolind stâlpișorii. Aceștia aveau parcă rolul de a-i proteja mașina, nu trotuarul de mașini. Un pic mai jos, alt BMW, cu numere străine, blocase prima bandă de mers. La câțiva metri înainte, tot trotuarul era blocat de mașini parcate.

În zonă este parcarea de la Sala Sporturilor, unde se găsesc de obicei locuri, dar sunt și locurile plătite de pe bulevardul Tomis.

Am ajuns pe Baba Novac, la intersecție cu Soveja. În stațiile RATC de acolo, se ridică mașini aproape în fiecare zi, de la mijlocul lunii. Cu toate acestea, o Dacie și un Audi (pe care nu l-am surprins în fotografii) erau parcate acolo. În cazul acestora, trebuie să recunoaștem însă un lucru: în zonă este o criză acută de locuri de parcare. Foarte multe din cele de pe strada Soveja sunt cumpărate de la Confort Urban și pot fi folosite numai de proprietari, 24 de ore din 24, iar în spatele blocului și în cartier să găsește foarte greu un loc.

Toate acestea în condițiile în care în zonă se găsesc locuri libere și costă 2,44 de lei pe oră. Cei care parchează des pot cumpăra o lună de parcare pentru 236 de lei. Când ai o mașină relativ scumpă, nu-ți permiți să plătești 2,44 lei pentru o oră de parcare? De ce să riști să ți ridice mașina parcată neregulamentar, pentru așa o sumă infimă? Pentru un Mitshubisgi ca

Din păcate, în Constanța acționează o singură autospecială care ridică mașini. La cum arată orașul, cu siguranță este nevoie de mai multe.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

19.000 de mame minore. Un senator PSD cere soluții pentru stoparea fenomenului

lun mart. 25 , 2019
Senatorul PSD de Constanța Ștefan Mihu a adresat, în ședința Senatului din 25 martie 2019 o interpelare Vioricăi Dăncilă, prim-ministrul României dar si miniștrilor Educației Naționale, Sănătății și Muncii și Justiției Sociale, referitor la fenomenul „mame minore”, din ce în ce mai prezent în România. „În ultimii ani, România s-a […]
Stefan Mihu

V-ar putea interesa și: