Municipiul Constanța elaborează o nouă documentație de urbanism zonele Tomis Nord și Balada.
„Aceasta are drept obiectiv identificarea unor soluții pentru a crește calitatea vieții pentru locuitorii și utilizatorii zonei. Se au în vedere intervenții privind organizarea mobilității în zonă, creșterea calității spațiilor publice și a suprafețelor de spații verzi, reguli privind modul în care se pot realiza intervenții asupra clădirilor existente și studierea posibilității realizării unor parcaje publice supraetajate.”, spune Primăria Constanța.
PUZ-ul este elaborat de AgoraPolis SRL.
Firma a realizat și PUZ-ul pentru un bloc controversat în Faleză Nord, pentru Constantin Chimișliu, unul din cei mai discreți milionari ai Constanței. Construirea unui bloc de 6 etaje în zonă i-a nemulțumit pe unii vecini, care au transmis obiecții în timpul consultării publice. În total s-au depus nouă adrese cu observații și întrebări referitoare la PUZ. Principalele observații vizează următoarele:
- Care este situația juridică a terenurilor din zona de studiu
- Se solicită punerea la dispoziție a studiului de însorire
- Regimul de înălțime 2S+D+P+5-6E propus este inadecvat în zonă, unde construcțiile existente sunt de P+1E, iar străzile sunt înguste și nu au trotuare
- Cum vor fi consolidate terenurile din zona PUZ și cine va suporta costurile
- Cum se va organiza circulația auto în zonă și cum se va face legătura cu Șoseaua de coastă, proiect care stagnează de o lungă perioadă de timp
- Regimul de înălțime propus este prea mare în raport cu vecinătățile și cu infrastructura de utilități și transport existentă
- Se solicită reanalizarea oportunității PUZ, în lumina celor menționate mai sus.
Subiectul a atras și atenția politicienilor. Dumitru Caragheorghe a anunţat, încă din ianuarie, că USR nu este de acord cu investiţia imobiliară din Faleză Nord.
„Faleza este un punct de maximă importanţă pentru întreaga comunitate, pornind de la plaja Modern şi până în Faleză Nord, şi din această perspectivă noi propunem în mod deschis autorităţilor o dezbatere reală şi o analiză concretă asupra situaţiei PUZ-ului din Prelungirea Bucovinei, în considerarea faptului că dezvoltarea imobiliară care se propune acolo nu este cea mai potrivită dezvoltare pentru oraş. Pe 28 ianuarie a.c., subiectul va intra din nou în atenţia Comisiei nr. 2 de Urbanism din cadrul Primăriei, unde vom participa şi vom lua o poziţie categorică. USR are o altă abordare pentru acest subiect, vedem întreaga zonă transformată într-o zonă de promenadă pietonală cu piste pentru biciclete, piste pentru alergări, zonă verde, cordon verde între oraş şi plaja Constanţei, cu spaţii de joacă cu terenuri de sport şi niciun caz de dezvoltare imobiliară în zona respectivă, mai ales că această zonă – Prelungirea Bucovinei – este destul de extinsă”, a spus Caragheorghe.
AgoraPolis SRL a mai colaborat cu Primăria Constanța, pentru care a realizat „Strategia de dezvoltare și promovare a turismului constănțean”. Primăria Constanța stabilise o valoare de 136.000 de lei, dar firma, care are ca asociat unic pe Mihaela Pușnava, a ofertat și câștigat cu numai 85.000 de lei, fără TVA.
Este urbanist și jurnalist deopotrivă, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București. În 2011, a fondat Asociația Română a Tinerilor Arhitecți. S-a alăturat primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în încercarea de a face din oraș Capitală Culturală Europeană în 2021, dar a și candidat la alegerilor locale din 2016 pentru un post de consilier.„Baia Mare este pentru mine, astăzi, în nume și în suflet, mai mult de acasă”, afirmă ea (detalii AICI).
Firma sa câștigat contractul cu Primăria Constanța la licitație, după ce instituția a dorit să achiziționeze servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism PUZ, în municipiu. Contractul, defalcat pe mai multe loturi avea o valoare totală fără TVA de 1.153.000 lei. Au fost 7 loturi în total, s-au atribuit 5 către două firme.
Achiziția a vizat:
– Lot 1 : Elaborare documentație de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Termo Stelis, municipiul Constanța;
– Lot 2: Elaborare documentație de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Avantech Cont, municipiul Constanța;
– Lot 3: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Sentință Tomis Nord, municipiul Constanța;
– Lot 4: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Delavrancea, municipiul Constanța;
– Lot 5: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Regenerare urbană zona Balada, municipiul Constanța;
– Lot 6: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Spiru Haret, municipiul Constanța;
– Lot 7: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Actualizare documentație de urbanism zona Compozitori, municipiul Constanța;
– Lot 8: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Regenerare și revitalizare urbană zona DN3C, municipiul Constanța.
Obiectivele generale ale documentației de urbanism sunt: configurarea spațial-volumetrică a fronturilor stradale privind abordarea unitară si dinamică a teritoriului (elemente de cadru construit și elemente de cadru natural); reconversia funcțională a zonei adiacente DN3C în vederea relocării zonei industriale care se conturează de-a lungul bd-ului Aurel Vlaicu; îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact (squaruri, grădini, plantații de aliniament), a calității spațiilor publice (piațete, amenajări pentru agrement) în legătură cu dotări de proximitate pentru funcțiunea de locuire colectivă sau individuală; ameliorarea aspectului arhitectural al construcțiilor (gama coloristică, dimensiuni și mod de amplasare firme) și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor (pe arterele de circulație din zona de studiu) cu spații verzi de aliniament; fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația în scopul creșterii calității vieții cetățenilor prin luarea în considerare a solidarității dintre generații, asigurarea egalității de șanse și sprijinirea activă a grupurilor defavorizate; regenerarea urbană a zonei studiate;actualizarea reglementărilor urbanistice pentru terenurile proprietate privată ale persoanelor fizice și juridice situate în zona de studiu; agrementarea prevederilor PMUD Constanța cu prevederile documentațiilor de urbanism aprobate sau în curs de elaborare întocmite pentru zonele adiacente zonei studiate; detalierea noțiunii de echipament public și implicit a utilizărilor admise și aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația în scopul creșterii calității vieții cetățenilor prin luarea în considerare a solidarității dintre generații, asigurarea egalității de șanse și sprijinirea activă a grupurilor defavorizate.
Agorapolis SRL a câștigat licitația pentru loturile 2, 4, 5 și 7 și va încasa 450.000 lei fără TVA. Contract de prestari servicii pentru Lot 6 , în valoare de 103.000 lei a revenit societății Project Resolv Consulting SRL.
Înfiinţată în anul 2015, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Mihaela Puşnava, născută pe 31.12.1988, în Constanţa, este asociat unic şi administrator al firmei care desfăşoară activităţi de arhitectură.
Project Resolv Consulting a fost înființată în anul 2006 și are ca obiect principal de activitate tot „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.
Acțiunile firmei sunt împărțite în mod egal între Traian Răzvan Petrescu, născut în 1985, în Mangalia, și, respectiv, Traian Petrescu, născut în comuna tulceană Smârdan, în 1952. Primul dintre acționari deține și calitatea de administrator al societății.
În anul 2017, firma a avut trei salariați, un profit de 86.750 de lei și o cifră de afaceri netă de 384.970 de lei. În 2018, numărul salariaților a fost tot trei, profitul a fost 155.713 lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 45.183 de lei. Pentru anul 2019, nu a fost înregistrată încă situația financiară, potrivit datelor existente la Registrul Comerțului.
De Anadalchioi cand se ocupa cineva? Sau nu au curaj sa deranjeze asistatii sociali care aduc voturi? Case insalubre fara autorizatie de constructie , fara apa curenta, bransate ilegal la curent. Isi fac nevoile in galeata si arunca pe strada.Puradei fara permis la volan cu muzica la maxim noaptea.