Demers româno-francez: un pește-pubelă pe plaja din Costinești

Anual, 8 milioane de tone de plastic se risipesc în mediu și mai departe în oceane. Un raport recent al Forumului Mondial de Mediu arată că, dacă industria continuă să producă plastic fără a se gândi la condițiile de mediu, în 2050 oceanele vor avea mai mult plastic decât peste. 

80% din deșeurile găsite în mari și oceane au origine continentală. Un studiu al Agenției Europene de Mediu arată că românii produc 16,9 kilograme de plastic pe an de persoană. Iată de ce Surfrider trebuie să existe și în România.

Surfrider se mobilizează și pentru a sensibiliza și informa asupra prejudiciilor deșeurilor din plastic. Chapterul din România dorește să mobilizeze comunitățile locale, agenții economici și responsabilii autorităților publice din sudul litoralului pentru a găși împreună noi alternative împotriva utilizării excesive a plasticului care poluează apele și ne distruge sănătatea, venind cu o soluție practică, artistică și estetică, de inspirație franceză, pe care toate administrațiile locale de la malul marii ar putea-o adopta: “peștele – pubelă”.

Prin urmare, de Ziua Internațională a Oceanelor, sâmbătă, 08.06.2019 la ora 11, sunteți invitați în fața epavei din Costinești la lansarea Surfrider Foundation Europe în România și la inaugurarea „peștelui -pubelă”, cea mai inovanta inițiativă de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din Dobrogea.

Prin aportul fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu o plajă mai curată și mai frumoasă. Vom avea satisfacția participării la nașterea „omului nou”, eco – responsabil, protector al locurilor pe care le iubește.

Toți participanții sunt rugați să vină îmbrăcăți cu un tricou în culorile marii pentru o fotografie de grup. Lansarea va fi urmată de către un picnic pe plajă.

Proiectul este etichetat în cadrul Sezonului Cultural Franța România 2019 și Ocean Initiatives și este susținut de către Guvernul României, Ambasada Franței în România, Institutul francez. Este organizat în parteneriat cu Clubul de Comunicare Franco – Român, Comnart Conseil și face parte dintr-o serie de evenimente, ateliere, expoziții, parteneriate locale și internaționale în scopul informării asupra deșeurilor acvatice, climatului și calității apei, protecția marii și a oceanelor. Mai multe detalii gășiți pe pagină de Facebook a Surfrider în România – Dobrogea și aici: https://www.facebook.com/events/432624817533917/


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Plata facturilor Polaris se poate face și online

lun mai 27 , 2019
Polaris M Holding a introdus plata online a facturilor pentru cei care au contract direct cu compania pentru serviciul de salubrizare. Pentru acest lucru, trebuie urmați câțiva pași, care sunt descriși și în imaginea de mai sus. În primul rând, trebuie să accesați site-ul companiei, lucru pe care îl puteți […]

V-ar putea interesa și: