Despre Maurer Constanța, cu bune și cu rele

maurer residence constanta
Se lucrează la construirea primelor blocuri (foto: Facebook/Maurer Residence Constanța)
Departamentul de comunicare al Maurer Imobiliare Constanța acuză Constanța 100% că a adus acuzații nefondate. Mai spune că a refuzat să mai comunice cu noi după ce am publicat un articol.
Iată ce a anunțat Maurer Constanța:

„Departamentul de comunicare al companiei a refuzat să mai răspundă întrebărilor care se repetau din pricina faptului că declarația noastră a fost folosită pentru a transmite un mesaj greșit, cităm ,,Maurer vinde pielea ursului din pădure”, în contextul în care era vorba despre un drum despre care publicul constănțean aflase că este în proiectul autorităților locale cu mult timp înainte ca Maurer Imobiliare să intre pe piața din Constanța, iar informațiile legate de autorizațiile de construcție fiind în termeni legali, informațiile fiind publice.”

Avem două precizări de făcut:

1. Nu am făcut NICIO acuzație în articolele noastre, ci doar am prezentat fapte, plecând de la o afirmație a celor de la Maurer.

2. Titlul nostru, cel cu „pielea ursului din pădure”, purta un semn de întrebare, nu era o afirmație: „Maurer vinde pielea ursului din pădure?” E cu totul altceva, dar se pare că reprezentantele de la PR nu au reușit să citească și să înțeleagă titlul corect. Nici dacă nu am fi pus semnul întrebării nu am fi greșit. A vinde pielea ursului din pădure înseamnă, potrivit DEX-ului, „a promite un lucru pe care nu-l ai; a face planuri în legătură cu un lucru pe care nu-l posezi încă, care este nesigur”.

Să revenim la punctul 1. Maurer afirmă, cu subiect și predicat, că va avea un drum de șase benzi care va ieși în bulevardul Aurel Vlaicu. De aici au plecat întrebările noastre: când va fi gata și cine îl va face? Deși era anunțat de Maurer, reprezentanții companiei nu știau să dea detalii (deși știau câte benzi va avea), au spus că autoritățile locale știu răspunsul. Am vorbit chiar cu primarul Decebal Făgădău, care mi-a dat un răspuns, pe care îl puteți citi în Constanța 100%, AICI. Maurer spune, însă, așa, în dreptul la replică:

„Compania Maurer Imobiliare nu poate oferi detalii despre un proiect al autorităților locale care există din anul 2010.”

Păi atunci pe ce bază anunți un drum de șase benzi? Și încă ceva: proiectul este din 2010, deci e vechi de aproape 8 ani. Când va fi gata? Peste 1 an, 2, 8, 10?

Așadar, nici vorbă de un astfel de drum în viitorul apropiat. Și, după cum se mișcă primăria și Confort Urban, care nu sunt în stare să asfalteze nici drumurile din cartierele mai noi sau mai vechi, nu ne facem mari speranțe. O spun din perspectiva unuia care s-a mutat într-un cartier nou și se confruntă zi de zi cu problema străzilor neasfaltate.

Părerea noastră este că o investiție ca a Maurer este binevenită. Asta trebuie să facă investitorii: să extindă orașul, să construiască blocuri înconjurate de spații verzi, aerisite, nu să aglomereze și mai mult centrul orașului, sufocat deja de imobile. Ba chiar, mărturisesc, dacă aș fi avut resurse financiare, m-aș fi gândit să-mi cumpăr un apartament acolo, la un preț corect. Despre cât de bine sunt construite blocuri sau nu, nu am discutat încă, au făcut-o alții. Iată ce scrie, de exemplu, Constanța.ro: De ce e bine să te gândești de două ori înainte de a cumpăra un apartament de la Maurer Imobiliare

Dacă Maurer are o problemă mare, aceasta este nu amplasamentul cartierului, ci este mai ales una de comunicare (repet, nu vorbim de calitatea construcțiilor, vom vedea când sunt gata). Repet: oamenii au anunțat un drum de acces despre care nimeni nu știe nimic sigur. Ce vor face cei care se mută acolo? Când va fi gata? Dacă aș vrea să cumpăr un apartament acolo, aș vrea să știu aceste lucruri.

Strategia de comunicare în cadrul unui proiect atât de important nu trebuie în niciun caz că fie compusă din afirmații vagi și fără acoperire, din inundarea pieței locale cu publicitate, și din atitudinea „m-am supărat, îmi iau jucăriile și plec”. Sau, mai bine spus, poate fi construită așa, dar va fi profund ineficientă atât pentru companie, cât și pentru clienți. Ironic, în dreptul la replică publicat pe site-ul lor se scrie:

„Maurer Residence Constanța crede în dialog”.

Poate numai cu unii, nu cu toți. Au însă dreptate. Dialogul este soluția, și noi credem în el.

Cât despre faptul că autorizațiile de construire au fost obținute în circa 30 de zile, nu am spus că e o ilegalitate. Dimpotrivă, aceasta este normalitatea. Avem însă exemple de constănțeni care așteaptă și peste un an. E o comparație interesantă.

Apoi, acuzațiile de corupție sunt simple acuzații ale procurorilor, evident. Domnul Simon Maurer beneficiază de prezumția de nevinovăție. Ca jurnalist, mi-ar fi plăcut o declarație de la domnia sa pe această temă.

Le urez succes celor de la Maurer, iar departamentului de comunicate și doamnei care se ocupă de el le reamintim că noi le-am cerut un punct de vedere când am scris de ei, viceversa nu este valabilă. Și le spune ce spunea George Orwell: „Jurnalism e să publici ceea ce nu vor alții să se afle. Restul e PR”.

Update 30 septembrie 2018 Vă recomandăm și: VIDEO Maurer ar putea SĂ NU MAI CONSTRUIASCĂ toate apartamentele promise în Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Guvernul a decis: contribuția la Pilonul II de pensii va scădea

mie nov. 8 , 2017
  Indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, față de 1.233 de lei, cât este în prezent, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată astăzi de Guvern. Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi […]
pensionari batrani

V-ar putea interesa și: