Dezastrul de la Școala 19

Așa arată lucrările pentru care s-au cheltuit peste 45.000 de lei

La Școala nr. 19 din municipiul Constanța s-au derulat, în anii trecuți, mai multe lucrări comandate de Consiliul Județean, de care aparține. Ordinul privind achiziția lucrărilor și referatul de necesitate nr. 9645/31.03.2020 au fost semnate de Claudiu Palaz, pe atunci vicepreședinte al CJC, și aprobate de Mirela Matichescu, fostul administrator public al județului. Actuala conducere a instituției a găsit un dezastru la fața locului, o adevărată bătaie de joc.

Culmea este că CJC și constructorul au semnat, pe data de 15 septembrie 2020, un proces verbal de predare primire, nr. 24449, în care scrie că „se admite recepția la terminarea lucrărilor” și că „lucrările corespund din punct de vedere tehnic și calitativ”.

Valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 38.215,5 lei fără TVA, adică 45.829,8 lei, cu TVA inclus.

Firma căreia i-au fost încredințate lucrările este Optim Serv Construct S.R.L. Potrivit Confidas.ro, în 2020 a avut o cifră de afaceri de 571.720 lei și un profit de 5.362 lei. În 2019, cifra de afaceri a fost de 572.085 lei, iar profitul de 154.859 lei.

Sediul fostei școli nr.19 a fost cedată Consiliului Județean de către Primăria municipiului Constanța. Imobilul are următoarele compartimentări: Săli clasă = 8; Secretariat = 1; Cancelarie = 1; Birou administrator = 1; Holuri = 5; Laboratoare = 2; Anexe laborator = 2; Grup sanitar profesori = 2; Grup sanitar elevi = 2.

Actuala conducere a CJC vrea să folosească imobilul pentru sediul Serviciul Evidența Persoanelor Constanța. Evident, în stadiul în care este acum nu poate fi folosit.

Reamintim că, în 2017, firma unei antreprenoare specialistă în hipnoză, ex-directoarea unor magazine de mezeluri, renovează școli din Constanța și birouri din Consiliul Județean pentru un milion de lei. Detalii AICI.

Claudiu Palaz este și cel care a construit, din bani publici, 80.000 de euro, un catarg în fața Pavilionul Expozițional. Fără autorizație! Detalii AICI.

Vă recomandăm și:

Emoții pentru fosta conducere a Consiliului Județean Constanța. Dosar penal pentru inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat în cazul Capidava

Motivarea în răsunătorul dosar ANRP privind retrocedarea a 25 de hectare din Constanța, în care s-au dat peste 50 de ani de închisoare. Detalii inedite din dosar. Implicarea politicienilor


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța la pas. Zona Casa de cultură. „După blocurile gri”

mie apr. 21 , 2021
Fotografia de mai sus este făcută într-un din zonele cele mai bune ale municipiului Constanța: Casa de Cultură. Este zona din spatele blocurilor, lângă intrarea artiștilor. Probabil că blocuri mai urâte nu vedem nici în cele sumbre ghetouri. Blocuri care îți aduc aminte de versurile BUG Mafia, „După blocurile gri, […]

V-ar putea interesa și: