Dezastrul dintr-o zonă scumpă a orașului Constanța surprins într-o singură fotografie

Dezastrul urbanistic (și nu numai) din orașul Constanța se poate vedea la orice pas. Am făcut recent această fotografie în cartierul Faleză Nord, unul din cele mai râvnite și scumpe. În ea vedeți adunate multe din problemele Constanței.

În spatele imaginii, un bloc turn, construit între case, desigur. Are vedere frumoasă la mare. Vecinii au vedere frumoasă la perete. În spatele său, alt bloc, tot lângă case. Inițial, proprietarul a cerut autorizație de construite pentru locuințe sociale, apoi a solicitat transformarea în aparthotel. Primăria s-a opus, la fel ca și vecinii. Investitorul a dat în judecată primăria. Procesul a început pe timpul lui Făgădău, a continuat în timpul lui Chițac. Știți cine a fost avocatul investitorului? Actualul city manager, Felicia Ovanesian (detalii AICI).

În aceeași fotografie observăm o altă mare problemă a orașului: lipsa locurilor de parcare și, implicit, parcare ilegală. Peste 12 mașini sunt lăsate de șoferi pe trotuar, fără ca între ele și garduri să fie măcar un metru liber, pentru pietoni. Aceștia sunt obligați să meargă pe stradă, printre autoturisme, pentru că, nu-i așa, în orașul nostru mașinile sunt mai importante decât oamenii. Apropo, unele erau parcat pe stradă, în fața unor însemne pe care scria că e garaj. Mulți constănțeni preferă să nu mai bage mașina în curte, pe timpul zilei, probabil din comoditate.

O altă problemă, e drept, mai mică, este păienjenișul de cabluri de pe stâlpi. Sute de kilometri de cabluri împânzesc tot orașul, în ciuda promisiunilor administrației locale (foste și actuale) că vom scăpa de aceste imagini.

Există și o parte frumoasă în această fotografie: la capătul străzii se poate vedea, în toată splendoarea ei, ce are mai frumos orașul: marea.

Sunt multe lucruri de făcut pentru a repara Constanța. În multe privințe însă, aceasta nu va mai putea fi reparată de nimeni, niciodată.

Articole similare:

Constanța la pas. Cine-a pus ușa în drum

DOCUMENTE Organigramă nouă. 808 angajați în Primăria Constanța. Cât câștigă fiecare din ei

Primarul Constanței și consilierii locali au încălcat Constituția, Codul Administrativ și Noul Cod Civil

Uite parcul, nu e parcul. Felicia Ovanesian promite, Vergil Chițac neagă


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coronavirus în Constanța, situația la zi (19 aprilie 2021)

lun apr. 19 , 2021
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.359 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.105 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Astăzi au fost înregistrate 11 decese. Deces 1.095: Bărbat, 80 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad II), decedat […]

V-ar putea interesa și: