Dezvoltatori imobiliari trimiși în judecată pentru au mințit în legătură cu numărul locurilor de parcare create

Procurorii au dispus, joi, urmărirea penală a 23 de dezvoltatori imobiliari, suspectaţi că au indus în eroare autorităţile din Sectorul 1 al capitalei în legătură cu locurile de parcare realizate la imobilele construite. În urma activităţii a fost produs un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de douăzeci şi trei de persoane fizice şi juridice – dezvoltatori imobiliari – pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune. 

„În perioada 2019 – 2021, mai mulţi dezvoltatori imobiliari de pe raza Sectorului 1 Bucureşti au indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale cu ocazia efectuării recepţiei blocurilor edificate de către aceştia, respectiv au prezentat că au realizat un număr mai mare de locuri de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire, cu toate că în realitate realizaseră mai puţine locuri de parcare decât cele menţionate în autorizaţia de construire”, se arată în cuprinsul ordonanţei procurorilor.  

Prejudiciul total cauzat este 1.880.000 euro, dezvoltatorii imobiliari având obligaţia, conform HCGMB 66/2006, să achite o taxă de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat.  

În cursul dimineţii au fost făcute 51 de percheziţii de către polițiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. 

Fenomenul se întâlnește și în Constanța! O hotărâre de Consiliu Local spune că investitorii imobiliari trebuie să construiască cu 20% mai multe locuri de parcare decât apartament. În goana după profit, unii dintre ei – mai mult „bișnițari imobiliari” decât investitori – au găsit o modalitate de a face mai mulți bani.

Aceștia anunțau primăria și cumpărătorii că vor achiziționa sisteme de parcare supraetajate. De multe ori însă, acestea practic nu puteau fi folosite. Mai rău, uneori erau pur și simpli desființate după recepția finală. Detalii AICI.

V-ar putea interesa și:

În Constanța costă mai mult decât în București să-ți recuperezi mașina parcată neregulamentar

Primăria Constanța a construit o parcare în locul unui parc


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul Constanței preferă online-ul: „Putem socializa oricând dacă mă invitați la o cafea”

joi mart. 31 , 2022
Ședința de azi a Consiliului Municipal Constanța s-a ținut online. Nu mai sunt restricții, nu mai sunt probleme, dar consilierii nu se văd față în față. De ce? Întrebarea a fost adresată de useriști. „Eu am decis pentru că este reglementată de Codul Administrativ și pentru că suntem în epoca […]
consiliul local

V-ar putea interesa și: