Dr. Andreea Costea: „Suntem în topul calității serviciilor de dializă la nivel european”

doctor andreea costea

Pacienții care au boli cronice ale rinichilor pot duce o viață normală.

Există programe cu ajutorul cărora, de pildă, se pot duce în vacanță în România sau în străinătate. În cazurile grave, dializa este o soluție care salvează vieți. Tratamentul este decontat 100%.

Ca în orice boală, foarte importantă este prevenția.

Detalii despre toate acestea a oferit, în emisiunea „Punctul pe i”, la Tomis TV, doamna doctor Andreea Costea, medic primar nefrolog, doctor în științe medicale, medic șef al Centrului de nefrologie și dializă Diaverum Constanța, șef lucrări Facultatea de Medicină, Universitatea Ovidius Constanța.

Aceasta a precizat că există foarte multe persoane care au boli de rinichi, fără să știe însă acest lucru.

„De aceea a fost inițiat programul de prevenție, pentru a prelua de la medicii de familie și a efectua analizele necesare, pentru a urmări evoluția bolii. Există un calendar de monitorizare prin analize, de evaluare ecografică. Bineînțeles, trebuie căutată în primul rând cauzalitatea.”, a precizat aceasta.

Dr. Andreea Costea a mai spus că în România echipamentele cu care se tratează bolile rinichiului sunt chiar mai moderne decât în țări europene.

„Avem mândria să spunem că suntem în topul calității serviciilor de dializă la nivel european.”, a spus.

A vorbit și despre îndemnurile medicale pe care le vedem la televizor: să bem doi litri de apă. În cazul unor bolnavi, acest lucru poate face însă mai mult rău.

Puteți urmări emisiunea mai jos.

Recomandări:

Realizările și provocările unui chirurg de top: dr. Răzvan Popescu

Daniel Ovidiu Costea, chirurgul care a operat 10.000 de pacienți

Dr. Răzvan Boșneagu: „Un chirurg foarte bun este acela care știe să opereze. Un chirurg și mai bun este acela care să știe când să nu opereze”

Dr. Florian Stoian: „În medicină există un strop de divinitate”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 2.500 de bărbați au fost victimele violenței domestice

sâm apr. 20 , 2024
Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4%, în primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 13.307 la 13.628. Cea mai mare pondere, de aproape 60%, o reprezintă „lovirea sau alte violenţe”. Din totalul victimelor infracţiunilor de violenţă domestică, 2.507 […]

V-ar putea interesa și: