„Ei” au drepturi, noi, obligații

cristian hagi

Fiica fostul primar al Constanței, Corneliu Neagoe, a obținut în trecut un apartament cu două camere pe strada Traian, aproape de mare. „Avea dreptul”, spune fostul edil. Era necăsătorită, nu avea copii, dar i s-au acordat două camere. Dar, continuă Neagoe, el l-a criticat pe Mazăre.

Se întâmpla în 2002. În perioada 1992 – 1996, Neagoe fusese primar al municipiului. Era și un doctor renumit, de succes.

Cu toate acestea, domnul doctor/primar nu a putut să-i ofere fiicei un apartament. I-a dat statul.

Expresia aceasta a sa este tipică pentru morala anilor postdecembriști: „avea dreptul”.

Păi da, sigur, EI aveau dreptul, EI, cei care au fost la butoanele orașului, care stăteau la masă cu Radu Mazăre, în cercurile puterii. Îl criticau? Mazăre își dorea să fie criticat.

„Critică, dar să știm și noi”, ar fi fost un bun slogan pentru acea perioadă.

Nu ajungeai (și nu ajungi) ușor în cercurile acelea. Eu, de pildă, nu am reușit, după 4 lui de încercări, să ajung la actualul primar pentru a rezolva o problemă administrativă.

Cine sunt EI? Nomenclatura capitalistă, așa i-aș denumi.

NOI, oamenii simpli, muncim, plătim rate, ne împrumutăm, ne dăm peste cap. Trece viața pe lângă noi în timp ce robotim să ne plătim datoriile. NOI nu avem nici un drept. Avem însă obligația de a plăti impozite și taxe, din care, iată, se construiesc locuințe pentru EI. Un singur lucru putem să facem (și acesta cu repercusiuni): să spunem.

Mi-e tare silă de TOATĂ clasa politică.

P.S. Domnul Neagoe spune că nu el a îndemnat-o pe fiica să depună un dosar la ANL, ci secretarul de stat care se ocupa cu asta, fratele fostului primar de la Bacău. „Avea dosar pentru locuință cu bani și a îndemnat-o pe fiica mea să treacă dosarul”, spune fostul primar.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “„Ei” au drepturi, noi, obligații

  1. Get used to that. Constanta a devenit de mult un „no man’s land”. E doar un teritoriu de prada pentru diverse adunaturi de hiene cu ranjet sinistru care se vand drept feline. Anul 2000 va fi greu de rascumparat. Pana si Havana-Cuba e mult inaintea noastra. Acolo, cel putin, tigania inca are farmec si atractivitate. Vreti o dovada despre Constanta? Cati stiti familii care sunt aici de mai mult de doua generatii??!! Noii veniti sunt victimele farmecului marii si aparentei prosperitati (in comparatie cu dealuril sau campiile din care vin). Copiii sau nepotii nu raman. De ce, oare???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1.365 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

sâm aug. 29 , 2020
În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.365 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județul Constanța sunt 28 de noi […]
covid-19

V-ar putea interesa și: