Ei sunt cei mai bogați constănțeni

Revista Capital a publicat și anul acesta Top 300 cei mai bogați români. În clasament se află și mai mulți constănțeni.

  1. Gabriel Comănescu este cel mai bogat constănțean, lucru care poate părea surprinzător pentru unii dintre angajații sau partenerii său de afaceri. Acesta ocupă locul 31 în topul Capital, cu o avere estimate de 220-280 milioane de euro, din afaceri petroliere. Este proprietarul Grupului Servicii Petroliere (GSP Offshore), urmând să fie și parte din proiectul BLOW (Black Sea Floating Offshore Wind), finanțat de UE, prin care o companie franceză va dezvolta prima turbină eoliană plutitoare din Marea Neagră, care va fi produsă de GSP.
  1. Bogdan Idu are o avere de 180-220 milioane de euro și se află pe poziția 37 în top. El deține compania IDU Shipping & Services, înființată acum 31 de ani. A preluat afacerea de la tată său, regretatul Cornel Idu, decedat în decembrie 2020.
  2. Mohammad Murad este pe poziția 42, cu o avere de 170-210 milioane de euro, cu afaceri diverse în imobiliare și hoteluri. Omul de afaceri libanez a intrat, recent, și în politică, fiind prezentat de George Simion, liderul AUR, ca un element important în alegerile de anul acesta.
  1. Niculae și Ioan Dușu, cu o avere estimată la 150-200 milioane de euro, ocupă locul 49 în topul Capital. Ei au afaceri în imobiliare, turism și materiale de construcții, cea din urmă prin compania Celco SA. Au construit și două blocuri în Constanța pe o stradă unde erau numai case. Detalii AICI.
  1. Mircea Mihăilescu se află pe poziția 52, cu o avere de 150-170 milioane de euro, prin firma Transport Trade Services (TTS), un important element din domeniul transporturilor.
  2. Omer Susli a urcat pe poziția 60, prin dublarea averii la 130-150 milioane de euro, prin investițiile realizate în domeniul imobiliar și producție. Recent a investit 800.000 de euro într-un proiect verde.
Omer Susli
  1. Gheorghe Bosânceanu are o avere estimată la 110-120 milioane de euro, ocupând astfel locul 67 în topul național, cu afaceri în domenii precum construcții navale, imobiliare, media, cel mai cunoscut fiind Șantierul Naval Constanța.
Traian Băsescu, pe vremea când era președinte al României, alături de Gheorghe Bosânceanu, în incinta SNC
  1. Nicolae Bucovală ocupă locul 118 în topul Capital, cu o avere de 35-41 milioane de euro, fiind un important reprezentant al domeniului hotelier local. Deține hoteluri în Mamaia și Eforie.
  1. Horia Culcescu are o avere calculată la valoarea de 58-68 milioane de euro, aflându-se pe locul 126 în topul Capital. El are afaceri în producția de vin și fructe, cunoscut ca proprietarul Domeniilor Ostrov.
  2. Constantin Frățilă ocupă locul 136, averea sa fiind în valoare de 55-65 milioane de euro. Una din firmele pe care le controlează a fost recent implicată într-un scandal: Bomba anului în imobiliare: o parte din blocurile din Constanța au fost construite cu beton de calitate inferioară, care ar putea pune în pericol viața
  1. Familia Muntmark, un reper pe piața energetică națională, ocupă poziția 139, cu o avere estimată la valoarea de 55-65 milioane de euro. Firma cea mai cunoscută este Monsson Trading. Deține câteva dintre cele mai celebre clădiri din Constanța și a promis că va reabilita Casa cu lei.
  1. Florin Cârstocea se află pe locul 150, cu o avere de 45-55 milioane de euro, deținând firme precum Rig Service și Grup Petrol Marin. A intrat și în domeniul imobiliar. Construiește câteva blocuri în foarte aglomerata zonă Mamaia nord.
AXXIS Nova Resort, cea mai nouă investiție a omului de afaceri Florin Cârstocea
Florin Cârstocea
  1. Familia Comănescu ocupă locul 187, cu o avere estimată la suma de 37-47 milioane de euro. Vorbim de firme precum Comprest Util sau Asfalt Dobrogea. Grigore Comănescu a decedat, însă familia sa a continuat să conducă afacerile deținute, scrie Capital.
  2. Simona Halep ocupă locul 198, cu o avere estimată la valoarea de 48-52 milioane de euro, fiind una dintre cele mai cunoscute sportive din România. Tenismena a reușit să ocupe locul 1 WTA între 2017 și 2019.
  3. Gheorghe Hagi se află pe locul 250, averea sa fiind estimată la 28-34 milioane de euro. „Regele” este o legendă a fotbalului românesc, dar continuă să își lase amprenta în sport prin Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și prin echipa Farul Constanța
  4. Adrian Mihail Andronic, care controlează Wine Solutions Network SRL, ocupă locul 285, cu o avere de 23-25 milioane de euro.
  5. Ion Dumitrache are o avere de 21-25 milioane de euro și ocupă locul 286 în top, conducând afaceri precum Marina&Santis SRL, dar deține acțiuni și la Șantierul Naval Midia SA. Este și președintele Organizației Municipale a PSD Constanța.
  1. Felix Stroe se află pe locul 288, cu o avere de 21-25 milioane de euro, fiind senator PSD de Constanța, având patru firme în portofoliu. Este și președintele Organizației Județene a PSD Constanța.
  1. Familia Guci ocupă poziția 293 din top, averea fiind estimată la valoarea de 22-24 milioane de euro, cu afaceri în turismul hotelier
  2. Nicolae Năstase ocupă locul 294, cu o avere de 20-25 milioane de euro, el deținând complexul Vox Maris Grand Resort, din inima stațiunii Costinești.
  3. Virgil Lixandru ocupă locul 298, cu o avere de 17-21 milioane euro, cu afaceri în imobiliare, construcții și nu numai, cunoscut prin compania Euro Vial Residence, care construiește masiv în Mamaia, dar și în Constanța.

Cei mai bogați români

Top 5 români bogați, la nivel național sunt:

  1. Adrian și Dragoș Pavăl – cu o avere estimată la 2,8-3,2 miliarde de euro, în scădere față de 2022, rămân, totuși, cei mai bogați oameni de afaceri din România. Împreună au creat imperiul Dedeman.
  2. Ion Țiriac ocupă poziția secundă, cu o avere estimată la  1,8-2,2 miliarde de euro, cu afaceri multiple în domeniul imobiliar și auto.
  3. Pe locul 3, în creștere se află Daniel Dineș, cu o avere de 1,9-2,1 miliarde de euro, aproape dublu față de anul trecut, UiPath fiind o a deverată rețetă de success în industria IT. Acțiunile sale au crescut considerabil pe bursa de la New York, sediul central al produsului românesc fiind în SUA.
  4. Matei Zaharia ocupă a patra poziție, iar el și-a cunoscut succesul științific prin Apache Spark, unul dintre cele mai cunoscute motoare de analiză pentru procesarea datelor la scară largă. Averea estimată este de 1,1-1,3 miliarde de euro.
  5. Ion Stoica ocupă locul 5, cu o avere de 1,1-1,3 miliarde de euro, având sediul tot în SUA, pe industria IT. Este cofondatorul Databricks și profesor la Universitatea Berkeley din California.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Ei sunt cei mai bogați constănțeni

  1. Calculele efectuate de revista Capital corespund datelor de bilant inregistrate in anul 2023 și, a tranzacțiilor incheiate în cursul ultimului an. Top 300, cei mai bogati oameni de afaceri, a fost realizat pe baza cifrei de afaceri a companiilor si a profitului, brut sau net.La unele afaceri s-a tinut cont si de activele aflate in patrimoniu. Valoarea proprietatilor imobiliare a fost stabilita in conformitate cu pretul pietei.
    Ce nu știe revista Capital de baștanii din Top 300 este volumul banilor din conturile băncilor românești, și în special a băncilor străine (Cipru și Elveția,de exemplu). Deci,în realitate, oamenii aceștia sunt sunt mult-mult mai bogați decât lasă să se vadă.
    Domeniile lor de activitate sunt cam aceleși: construcții navale, domeniu imobiliar,domeniul hotelier transporturi. Unii sunt băgați în politică pentru că se scot bani frumoși și de acolo.
    In concluzie, Constanța și constănțenii nu profită de pe urma lor, așa cum profită ei de pe urma Constanței.

  2. Majoritatea s au îmbogățit furând de la Statul roman….unii sunt foști securiști…și de ce sa nu o spunem.? ..cam toți sunt escroci…..niciunul nu s a îmbogățit prin afaceri cinstite….

  3. Ăștia sunt mafioți țepari asa au făcut bani pe hoție și oameni ne plătiți dna și justiția e cu ie. Jeguri penale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi copii au murit după ce șoferul unei mașini care conducea cu anvelope de vară pe zăpadă a intrat într-un copac

mar ian. 9 , 2024
Accident tragic pe Drumul European 85 în județul Bacău, în care a fost implicată o mașină echipată cu anvelope de vară. Rezultatul a fost devastator: doi copii, cu vârstele de 1 și 3 ani, și-au pierdut viața, iar alți patru ocupanți ai vehiculului au fost răniți. Conform informațiilor furnizate de […]

V-ar putea interesa și: