Elevi din Constanța prezintă, în Malaezia, un proiect de interfață creier – calculator

Mai mulți elevi din Constanța reprezintă România la conferința IEEE SMC 2024 (International Conference on Systems, Man, and Cybernetics), care are loc în perioada 6 – 10 octombrie în Kuching, Malaezia.

Ei au lucrat împreună la o cercetare inovatoare intitulată „Boosting Cognitive Focus Via Binary Search of Attention Types Using Brain-Computer Interfaces”, care explorează cum interfețele creier – calculator (BCI) pot îmbunătăți concentrarea cognitivă.

Echipa este alcătuită din:

  • Amalia Ripiciuc (16 ani), elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”,
  • Andrei Bucur (14 ani), elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”,
  • Robert Beu (17 ani), elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”,
  • Darius Balica (17 ani), elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Traian”,
  • David Gheorghica Istrate (15 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”,
  • Tudor Durduman Burtescu (16 ani), elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Din cei șase copii, numai cinci au plecat în Malaezia.

Sub îndrumarea profesoarei Ramona Rădulescu și sprijiniți de Asociația Informatica pentru Viitor din Constanța, acești tineri cercetători își vor prezenta munca în fața unor specialiști internaționali de renume.

„Faptul că au fost invitați la un astfel de forum internațional arată că și tinerii pot avea un impact semnificativ în domeniul cercetării de vârf.”, spun reprezentanții asociației.

În plus față de prezentarea lor la conferință, echipa va concura și la un hackathon internațional organizat de g.tech, unde vor folosi tehnologia avansată Unicorn Black pentru a dezvolta un proiect de interfață creier-calculator. Această provocare le oferă oportunitatea de a-și demonstra abilitățile în fața experților din domeniu și de a contribui la inovația globală.

Conferința IEEE SMC (Systems, Man, and Cybernetics) este un eveniment de prim rang în lumea științifică, fiind cunoscută pentru promovarea celor mai recente descoperiri și inovații în domeniul ciberneticii și interacțiunilor om-mașină.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu, PNL: „Manevrele făcute în spatele ușilor închise reprezintă un atac grav la adresa democrației”

Dum oct. 6 , 2024
Marian Crușoveanu, deputat PNL și secretar general al PNL Constanța, a declarat astăzi că decizia Curții Constituționale referitoare la Diana Șoșoacă a trezit la viață spiritul democratic al românilor. „Cu toții știm care este subiectul aflat pe agendă. Nu cred că este cazul să deplângem situația doamnei simpatizante a regimurilor […]

V-ar putea interesa și: