Elevi din Constanța știu cum să colonizeze planeta Marte și au fost premiați de americani pentru asta

În perioada 12 aprilie – 1 mai 2024, s-au desfășurat selecția preliminară și etapa finală a concursului internațional “Mars Innovation Challenge”, organizat de Explore Mars (S.U.A.), în parteneriat cu Janet’s Planet (S.U.A.) și Thrive on Mars (S.U.A.). Concursul se adresează elevilor din întreaga lume.

Competiția „Mars Innovation Challenge” urmărește să descopere și să premieze idei cât mai realiste care să ajute la proiectarea, construcția și dezvoltarea unor așezări permanente pe Marte, bazate pe tehnologia avansată, prin intermediul proiectelor elaborate de elevii din lumea întreagă.

La această competiție internațională a participat o echipă formată din trei elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța – Yildirim Ali Bariș, Zevri Matei Tudor și Siret Luca Alexandru, doi elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța – Marin David Alexandru și Rican Toma Mihai și un elev de la American International School din București – Iordache Radu Ștefan.

La confruntarea finală, proiectul elevilor români, Dust to Bloom, a câștigat atât Premiul I la categoria rezervată claselor 10-12, cât și Marele Premiu (Grand Prize) de 2.400 $ al concursului „Mars Innovation Challenge”.

Elevii câștigători au fost coordonați de prof. dr. Adrian-Eracle Nicolescu de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Proiectul premiat la acest concurs a propus soluții tehnico-științifice pentru proiectarea și realizarea unei așezări umane autonome pe Marte, accentul fiind pus pe producția de hrană și de energie.

Proiectul Dust to Bloom, realizat de elevii români, a fost prezentat online la Summitul Internațional Humans to Mars, care a avut loc la George Washington University, Washington D.C., S.U.A., în perioada 7-8 mai 2024, în fața unor experți din domeniul spațial, dintre care amintim pe Mike Sarafin (NASA | Artemis Mission Manager), Jancy McPhee (NASA | Associate Chief Scientist, NASA Human Research Program), J.R. Edwards (Explore Mars, Inc. | President), Dr. Didier Schmitt (European Space Agency „ESA” | Strategy & Coordination Group Leader), Lori Glaze (NASA | Director, Planetary Science Division), și Janet Ivey (Janet’s Planet | CEO; Explore Mars, Inc. | Director of Education).


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De Ziua Națională a Aromânilor, constănțenii au dansat în piața Ovidiu

joi mai 23 , 2024
Ziua Națională a Aromânilor (în aromână Dzua Natsionalã a Armãnjilor) a fost adoptată pe data de 23 mai 1990 și se sărbătorește în România și unele țări balcanice. Aceasta amintește de data de 23 mai 1905 când a fost tipărita iradeaua sultanului Abdul-Hamid al II-lea prin care au fost recunoscute aromânilor drepturi specifice în plan administrativ, școlar și […]

V-ar putea interesa și: