Elevi și profesori de la Colegiul Mircea cel Bătrân Constanța, în Germania la un proiect Erasmus+

În perioada 27 – 31 martie 2023, un grup de șapte elevi și trei profesori ai CNMB au efectuat o deplasare în Essen (Germania), motivul fiind cea de-a treia (și ultima) mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + – „GenEthics – discussing the controversial bioethical issue of stem cell research as an important issue of our time in the european context”.

Școala gazdă din Essen, Maria Wachtler Gymnasium a fost și coordonatorul  ambițiosului proiect, ale cărui baze s-au pus în cadrul întâlnirii profesorilor coordonatori (Hanna Mielke și Loredana Tănase) la activitățile unui alt proiect european desfășurat anterior de CNMB Constanța.

Pe parcursul săptămânii de mobilitate, elevii și profesorii echipei de proiect din România au vizitat școala gazdă și  au derulat activități specifice: pregătirea unui Science-fair în care au fost prezentate produsele proiectului, vizita de lucru la Universitatklinikum din Essen unde elevii au avut acces la tehnicile de lucru din laboratoarele de genetică și de cercetare a celulelor stem, o miniconferință în sistem online cu un specialist din Dublin, colaborator al clinicii, precum și  vizitarea obiectivelor culturale și turistice ale zonei Ruhr (Folkwang Museum, UNESCO Zollverein – Ruhr Museum, Gruga Park).

Elevii români au fost cazați de familiile elevilor germani implicați în proiect, ceea ce a facilitat schimburile culturale și lingvistice.

Activitățile proiectului au fost popularizate în presa locală din Essen (Waz, Zeitung fur Essen) unde numele Colegiului Național Mircea cel Bătrân a fost apreciat favorabil, alături de interviurile la care elevii echipei române au răspuns cu multă dezinvoltură și eleganță.

Componența echipei de proiect a fost:

  • profesori: Loredana Elena Tănase (coordonator), Andaluzia Arif, Roxana Nicolaescu.
  • elevi: Amalia Zugravu, Rebecca Șagău, Andreea Marcu, Delia Vasile, Ana Maria Nevelicico, Yasmin Amet, Amanda Netedu.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gabriela Alexia Vânoagă, elevă a Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța, este vicecampioană mondială de juniori la gimnastică

Dum apr. 2 , 2023
Performanță extraordinară pentru Gabriela Alexia Vânoagă, o elevă a Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța. Eleva de clasa a opta a devenit vicecampioană mondială de juniori la gimnastică! Gabriela Alexia Vânoagă a câștigat în Antalya medalia de argint în finala de la bârnă cu 12.833. Aur pentru Hanyue Yu (China) – […]

V-ar putea interesa și: