Elevii colegiului „Mircea cel Bătrân”, rezultate excelente la olimpiade și concursuri

colegiul național mircea cel batran

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța se mândrește cu rezultate excelente obținute de elevii sai la etapa națională a olimpiadelor si concursurilor școlare desfășurate în cursul lunilor aprilie și mai.

Astfel, pentru a mentiona doar cateva dintre distinctiile obtinute, putem aminti numele elevului Ştefan Mihnea, din clasa a XII-a, calificat in lotul national pentru Olimpiada Internationala de Chimie (prof. Monica Dumitru), Butilcă Rareş, clasa a XI-a, medalie de bronz si calificare in lotul national la Fizica (prof. Adina Dogarescu), Marin Dragoş Petruţ, clasa a XII,  medalie de argint si calificare in lotul national la Informatica (prof. Dumitrof Gabriela/ prof. Gearâp Mihaela), Mardaru Gabriel Darius, clasa a X-a, medalie de bronz si calificare in lotul national la Ştiinţele Pământului (prof. Adrian Nicolescu/ Monica Dumitru/ Mihaela Deancu/ Claudia Hritcu), Păşcălău Robert Gabriel, clasa a XI-a, medalie de aur si calificare in lotul Romaniei la Astronomie si la Fizica (prof. Dogarescu Adina), Savu Mara, clasa a X-a, Premiul al II-lea si calificare pentru Olimpiada Internationala de Limba Neogreacă.

Si la concursurile scolare nationale, elevii de la CNMB au obtinut rezultate remarcabile. Astfel, elevii Dogaru Vlad-Andrei (clasa a XI-a), Bădescu Miruna Beatrice (cls. a VII-a)si Ştefan Mihnea (cls. a XII-a)(toti pregatiti deprof. Florina Niculescu) s-au calificat la etapa internationala a Concursului de Dezbateri in Limba Engleza, iar la competitia Sci-Tech Challenge, Chiriac Andreea si Baias Bianca (ambele in clasa a X-a), pregatite de prof. Aliss Andreescu s-au calificat pentru  Finala Internationala de la Bruxelles.

La etapa nationala a concursului CanSat, echipa Tomis 5, formata din  Severin Sebastian, Albu Andrada, Pârvu Ioana, clasa a XI-a,  si Baias Bianca, Omer Tarik, Solomon Stefan, cls. a X-a,  (prof. Bararu Ion) au obtinut Premiul Best Technical Achievement.

Numeroase medalii de aur, argint si bronz au fost obtinute si de participantii la olimpiada de matematica, iar premii importante (I,II si III) s-au obtinut si la olimpiadele de limbi moderne.

Un bilant rapid al rezultatelor obtinute de elevii colegiului „Mircea cel Bătrân” ar arata astfel:

  • Premiul I- 4
  • Premiul II – 7
  • Premiul III – 3
  • Mentiune – 16
  • Medalii de Aur – 3
  • Medalii de Argint – 9
  • Medalii de Bronz – 17
  • Calificari in lotul Romaniei – 7
  • Calificari etapa internationala – 2

In perioada 27-31 mai, se va desfășura la CNMB,  Săptămâna “Școala altfel”. Reprezentanții colegiului au anunțat acțiunile cele mai importante:

1.      26-29 mai: Festivalul internațional de teatru pentru elevi “Aplauze”, ediția a XI-a (aflat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2019, numărul 851), coordonatori: prof.dr. Vasile Nicoară, prof.dr. Luminița Radu și prof. Andaluzia Arif; participă 9 trupe din țară (din 21 înscrise), 2 trupe din Constanța (din 4 înscrise) și 5 trupe din străinătate (Republica Moldova, Ucraina, Bosnia și două trupe din Serbia).

2.      29 mai: Concursul “Spass auf Deutch”, ediția a XVI-a, aflat în Calendarul concursurilor școlare județene organizate de ISJ, an școlar 2018-2019, aprobat cu nr.5172A/19.10.2018, poziția 5. Coordonatori: prof. Laurențiu Diamandi, prof. Cora Târhoacă, prof. Roxana Nicolăescu.

3.      30-31 mai: Concursul național de matematică și istoria matematicii “N. N. Mihăileanu”, ediția a XX-a, aflat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2019, numărul 873), coordonatori: prof. Gabriela Constantinescu, prof. Cătălin Zîrnă.

4.      30 mai: intalnire cu scriitoarea franceza Nathalie de Broc

5.  30 mai: premierea Concursului Judetean “L’Homme et la mer”, poziția 32 în Calendarul Activităților Educative Județene al ISJ Constanța 2019, coordonatori : prof. Cristina Zaharia, prof. Doina Grapa, prof. Olivia Frentiu si prof. Florentina Gheorghe.

6.      31 mai: Concursul de creație literară “Literatura@, lasă-ne să te citim!”, ediția a VII-a, aflat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2019, numărul 847), coordonator: prof. Luminița Belcin.

Pentru concursurile de la pozițiile 2, 3 și 6 înscrierile sunt încă în desfășurare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Ovidiu organizează o nouă ediție a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen”

joi mai 16 , 2019
În cadrul Zilelor orașului Ovidiu, ce se vor desfășura in perioada 28-30 iunie 2019, Primăria Ovidiu organizează ediția a XII-a a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen”. In cadrul acestui eveniment in parteneriat cu Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, la inițiativa primarului George Scupra, Primăria Ovidiu va dedica un […]

V-ar putea interesa și: