Elevii de la Asociația Pleiadelor au vizitat stația de sortare din Constanța a Polaris și au văzut cum funcționează o mașină de gunoi.
„Ieri ne-au vizitat, la stația de sortare și reciclare, elevii și profesorii de la Asociația Pleiadelor. Cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, copiii au fost foarte entuziasmați și curioși să afle ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație. Curiozitatea copiilor s-a manifestat prin întrebări precum: „Muntele acesta de gunoi ajunge zilnic la stația de sortare?” sau „De ce se sortează manual o parte din deșeuri? Au aflat răspuns la toate întrebările și au înțeles că cel mai important pas, pentru ca muntele de deșeuri să scadă, este să colecteze separat deșeurile. Li s-a explicat cum sunt sortate, stocate și valorificate deșeurile de ambalaje. De asemenea, au fost încântați să observe cum baloții de folie, care se aflau în fața lor, trec prin mai multe etape, pentru ca în final să fie transformați în saci menajeri.”, au transmis reprezentanții Polaris.
După ce au vizitat stația, toți copiii au dorit să vadă autospecialele și să urce în mașina de gunoi și în autovidanjă.
Aceștia au avut ocazia să vadă cum funcționează fiecare accesoriu, în parte, de la fiecare mașină. Copiii au urcat, pe rând, în autospeciale și li s-a explicat cum se colectează deșeurile.
După terminarea acestor activități, copiii au primit materiale informative despre colectarea separată, cadouri și saci menajeri fabricați la stația de sortare.
„Ne dorim ca prin contactul direct al copiilor cu procesul reciclării, să-i facem să înțeleagă și să-i încurajăm să promoveze un comportament corect față de mediu atât în rândul familiei, cât și al prietenilor. Deșeurile reciclabile au valoare, nu sunt gunoi, însă depinde de noi să le depozităm în recipientul potrivit.”, au mai spus cei de la Polaris.