Emil Boc mai demarează un proiect cu care îl umilește pe Vergil Chițac. De ce în Cluj se poate și în Constanța nu?

Emil Boc mai demarează un proiect cu care îl umilește pe Vergil Chițac

„Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.”, a precizat Emil Boc
„Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.”, a precizat Emil Boc

Cluj-Napoca e la mulți ani distanță față de Constanța în multe privințe. Cine a crezut că vom recupera, după ce la conducerea orașului nostru s-a instalat un primar PNL, s-a înșelat. În timp ce Vergil Chițac duce mai departe proiectele începute de fostul edil, Decebal Făgădău, și le duce târâș-grăpiș, Emil Boc investește milioane de euro în proiecte noi.

Pe 23 august, liberalul din Transilvania a anunțat că proiectul bazinului de înot din zona Borhanci a fost scos la licitație. Este o investiție de 23 milioane euro într-una dintre cele mai moderne infrastructuri de natație din România. Asta înseamnă circa 10% din bugetul total pe 2022 al municipiului Constanța!

Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional – care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.

„Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.”, a mai precizat Emil Boc.

Documentația de atribuire a fost transmisă în SEAP și este „în așteptare selecție”. Termenul de realizare este de 18 luni pentru licitație.

De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 milioane euro.

„Cluj-Napoca a devenit orașul din România cu cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din România datorită viziunii orientate spre sportul de performanță și publicul larg – așa numitul sport de masă. Primăria Municipiului Cluj-Napoca susține practicarea oricărui sport pentru sănătate și creșterea calității vieții și, prin urmare, la nivelul orașului au fost create două baze sportive cu acces complet gratuit: noua Bază sportivă „La terenuri” și Baza sportivă Gheorgheni, la care se adaugă alte zeci de zone din oraș dotate cu aparate de fitness. De asemenea, am extins și reabilitat recent și skateparkul Rozelor, unul dintre cele mai moderne parcuri dedicate sporturilor urbane din România.”, a punctat Emil Boc.

Cluj are stadion de peste 30.000 de locuri, Constanța nu are

Cluj-Napoca are și un stadion modern, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri. A fost inaugurat în 2011. Constanța se gândește de-abia acum să dărâme stadionul vechi pentru a construi unul nou. Edificarea Cluj Arena este finanțată din fonduri ale Guvernului României în proporție de 31,22% și ale Consiliului Județean Cluj în proporție de 68,88%, construcția fiind proprietatea acestuia din urmă. Constanța are un proiect pentru construirea unui nou stadion. Actuala construcție arată jalnic.

Foto: ClujArena.ro

Cluj are sală polivalentă cu 10.000 de locuri, Constanța nu are

Cluj-Napoca are și o sală polivalentă cu 10.000 de locuri, BTarena, unde își au locul atât evenimente sportive, cât și artistice. Elementul comun este calitatea. BTarena este deținută de cea mai dinamică Primărie din România, cea din Cluj-Napoca, și are ca partener cel mai performant grup financiar din țară, Banca Transilvania.

Sala polivalentă din Cluj Napoca. Foto: Facebook

Vă reamintim că CNI a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța” din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254. Deci o sală de două ori mai mică decât cea din Cluj. Lucrările sunt departe de a fi terminate.

„Aș fi vrut să fim mai avansați și să fie mai mulți muncitori. Dacă la o vizită anunțată a ministrului sunt atât de puțini muncitori, nu e bine. Am cerut antreprenorului o mobilizare mai bună, așa încât iarna să ne găsească, în măsura în care se poate, cu sala acoperită, să se poată lucra la interior. Acum, lucrările sunt finalizate în proporţie de 47%. Principalele probleme sunt legate de mobilizarea antreprenorului, asta văd eu. S-a avansat, dar se poate avansa și mai mult. Nu este nimic pierdut aici, nu este o problemă de a nu se putea continua lucrările. Trebuie o mai bună mobilizare. Termenul de finalizare era ianuarie 2023, termenul va fi ajustat, dar trebuie să vedem o mobilizare mai bună.”, a declarat ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pe 19 august, într-o vizită la șantierul Sălii Polivalente.

Așa arăta Sala Polivalentă din Constanța pe 19 august 2022. Foto: Facebook

După toate aceste informații, se naște întrebarea: „De ce în Cluj se poate și în Constanța nu?”

V-ar putea interesa și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Emil Boc mai demarează un proiect cu care îl umilește pe Vergil Chițac. De ce în Cluj se poate și în Constanța nu?

  1. Simplu ! La Cluj ,DNA si Institutiile de forta au instaurat „dictatura ” Legii .Toate institutiile media nu sunt subordonate baronilor

  2. pai cind chitac a vrut sa demareze parcul industrial care ar fi adus bani multi f multi au sarit ca are ,, interese ,, acum vigilentilor rivniti la altii mai luminati la cap

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dr. Florian Stoian: „Sila, rușinea și mila”

mie aug. 24 , 2022
Apreciatul medic Florian Stoian, unul din cei mai reputați specialiști din România, care, spre norocul nostru, al pacienților, locuiește în Constanța, a scris câteva rânduri despre oraș. Cuvinte dure, dare adevărate. Iată textul său, așa cum a fost publicat pe pagina de Facebook: „Sila, rușinea și mila În fiecare dimineață […]
Dr. Florian Stoian: „Sila, rușinea și mila”

V-ar putea interesa și: