Eroi comemorați. A trecut un an de la moartea a șapte militari

Astăzi, 2 martie, comemorăm un an de la catastrofa aviatică, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma aparținând Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, în care și-au pierdut viaţa șapte militari.

Pe lângă cei cinci membri ai echipajului urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române:

  • Căpitan-comandor (pm) – Bogdan Florin;
  • Căpitan (pm) – Pătrașcu Gheorghe Sorin;
  • Sublocotenent (pm) – Banu Gelu;
  • Sublocotenent (pm) – Carp Vlad;
  • Sublocotenent (pm) – Bosoi Sergiu;
  • Sublocotenent (pm) – Marinescu Ionuț;
  • Sublocotenent (pm) – Lateș Eduard-Cătălin.

Reamintim că elicopterul militar tip IAR 330 – Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

Locotenent-comandor (pm) – Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

„Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre zilnice, chiar dacă nu mai sunt astăzi printre noi. Le datorăm respectul și prețuirea noastră. Cu durere în suflet ne exprimăm profund regretul pentru tragedia aviatică și suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri. Nu vă vom uita niciodată! Cinste si onoare memoriei lor!”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Mai jos puteți urmări un material realizat de Biroul de informare și relații publice al Statului Major al Forțelor Terestre.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANAF vă învață cum trebuie completată declarația dacă închiriați un imobil

joi mart. 2 , 2023
Conform OG 16/2022, care a modificat și completat Codul Fiscal, a redevenit obligatorie înregistrarea contractelor de închiriere la ANAF, de la 1 ianuarie 2023. Pentru înregistrarea contractului de închiriere, se completează și se depune formularul C168 – „Cererea de înregistrare a contractelor de locațiune”. ANAF a publicat un tutorial video […]

V-ar putea interesa și: