Experți americani: „Mai mult de 50% din infectările cu Covid-19 sunt transmise de oameni care nu prezintă niciun fel de simptome”

masca

Cele mai multe infectări cu coronavirus sunt transmise de oameni care nu au niciun fel de simptom, spun experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, citați de CNN. Este unul dintre motivele pentru care purtarea unei măști este foarte importantă.

„CDC și alții estimează că mai mult de 50% din infectări sunt transmise de oameni care nu prezintă niciun fel de simptome”, spun cei de la Centru, într-o secțiunea a site-ului lor în care explică modul în care trebuie purtată masca.

„Acest lucru înseamnă că cel puțin jumătate din infectările noi provin de la oameni care cel mai probabil nu știu că i-au infectat pe alții”.

Potrivit CDC, 24% din oamenii care transmis virusul către alții nu dezvoltă niciodată un simptom, în timp ce 35% au fost pre-simptomatici. 41% i-au infectat pe alții în timp ce aveau simptome.

Perioadă în care un bolnav este cel mai contagios este la cinci zile după infectare, spun cei de la CDC.

„Ținând cont de aceste ipoteze, 59% din infectări s-ar transmite când nu sunt prezente niciun fel de simptome, dar ar putea varia între 51% și 70% dacă procentul de infectări asimpomatice ar fi de 24% – 30% și vârful de contagiune ar varia între 4 și 6 zile”,

Este pentru prima dată când CDC face astfel de estimări.

„Coronavirusul este răspândit în special prin expunerea la stropi respiratorii expirați de către persoanele care prezintă virusului atunci când respiră, vorbesc, tușesc, strănută sau cântă”, adaugă CDC.

Cu cât vorbesc sau cântă mai tare, cu atât răspândesc mai mulți stropi.

Experții CDC spun că mai multe studii au arătat că 40 – 45% din oamenii infectați nu dezvoltă niciodată vreun simptom.

„Printre cei care au simptome, riscul de transmitere a virusului crește în zilele de dinainte de apariția acestor și pentru câteva zile după. Prin urmare, numărul infectărilor transmise atinge un vârf atunci când nivelul de viruși atinge un vârf”, spune specialiștii.

Concluzia lor: oamenii pot transmite virusul fără să știe. Măștile pot preveni transmiterea.

Măștile pot împiedica oamenii să răspândească micile particule de mucus sau salivă care poartă virusul. Acestea pot zbura direct la alții, pot cădea pe suprafețe, de unde să fie apoi luate, sau pot să stea în aer, mai ales în camere închise.

CDC mai spune acum că măștile pot împiedica oamenii să inhaleze aceste particule, mari și mici, care poartă virusul.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC) este o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA a cărei misiune este de a promova sănătatea și calitatea vieții prin prevenirea și controlul bolilor, leziunilor și invalidității. Este considerat cel mai renumit centru epidemiologic din lume. A fost fondat în 1946 ca un centru de boli transmisibile și avea scopul de a lupta împotriva malariei și a altor boli contagioase. În prezent, cuprinde statistică medicală, boli infecțioase și sănătatea mediului, un program național de vaccinare și un oficiu pentru studierea fumatului și a impactului său asupra sănătății. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor centralizează datele de control al sănătății, promovează sănătatea și programele de sănătate publică, publică informații pentru personalul medical și pentru public și informații despre epidemiologie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Încă o conductă veche a RADET a cedat. Peste 60 de puncte termice sunt afectate

sâm nov. 21 , 2020
Ca urmare a apariției unei avarii pe conducta aeriana de transport a agentului termic cu diametrul de un metru care a cedat, nu se pot asigura serviciile de termoficare la peste 60 de puncte termice. Este vorba despre cele cu numerele: 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, […]
radet constanța

V-ar putea interesa și: