Fântâni arteziene, mobilier inteligent și sistem de supraveghere video pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Decebal Făgădău anunță schimbarea la față a centrului Constanței: „Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei”. Investiție de 90 milioane lei, fonduri europene

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat contractul pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene la nivelul municipiului Constanța în perioada următoare.

„Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei! Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru!”.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța

Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” are cod SMIS 129226, o valoare de 89.854.757,70 lei (fonduri europene 98% și bugetul local 2%)“ și vine să readucă zona pietonală de pe strada Ștefan cel Mare pe lista destinațiilor preferate pentru o plimbare pe jos prin municipiul Constanța, alături de Faleza Cazino, Piața Ovidiu sau promenada din stațiunea Mamaia.

Astfel, pe strada Ștefan cel Mare vor fi derulate următoarele lucrări:

  • reabilitarea/extinderea zonei pietonale (15.789 mp);
  • marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități;
  • fântâni arteziene;
  • spații verzi (5.206 mp);
  • mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere, cișmele), inclusiv        WI-FI gratuit;
  • rasteluri pentru biciclete;
  • iluminat public inteligent;
  • sisteme informare – 15 panouri;
  • sistem de supraveghere video.

Odată cu strada Ștefan cel Mare, pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân (de la intersecția cu Bulevardul Mamaia până la intersecția cu Ferdinand) vor fi realizate următoarele investiții:

  • benzi unice de transport public (2.817 m);
  • marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități;
  • pistă pentru biciclete (5.304 m)
  • reabilitare trotuare (38.273 mp);
  • semnalizarea verticală și orizontală;
  • 12 stații de autobuz moderne;
  • iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni.

De asemenea, pe străzile  Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter vor fi reabilitate și extinse trotuarele, va fi realizată semnalizarea verticală și orizontală și va fi modernizat iluminatul public.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Citește și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce bate pasul pe loc etapa a doua a reabilitării zonei costiere din județul Constanța

mie apr. 8 , 2020
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L.), după mai multe adrese oficiale trimise timp de un an Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (A.N.P.A.), solicită acesteia semnarea cu celeritate a protocolului între cele două instituții prin care A.B.A.D.L. preia din administrarea A.N.P.A. terenurile pentru implementarea proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II […]

V-ar putea interesa și: