Federația Tinerilor din Constanța a solicitat, în cadrul dezbaterilor proiectului Legii tineretului, desființarea fundațiilor județene pentru tineret și reintrarea patrimoniului acestora în proprietatea statului pentru că s-a dovedit că acest mod de administrare a patrimoniului nu este unul eficient.
Federația Tinerilor din Constanța a fost singura organizație care a susținut acest lucru în cadrul dezbaterilor publice. Consiliul Tineretului din România nu a susținut această propunere. În condițiile în care din CTR fac parte 10 fundații județene pentru tineret și o asociație a fundațiilor județene pentru tineret (CNFT) și numărul total de membri ai CTR este de 17, conform site-ului propriu, avem o suspiciune rezonabilă că CTR nu acționează în interesul tinerilor, ci în interesul fundațiilor județene pentru tineret, structuri care nu au ca scop reprezentarea intereselor tinerilor, ci exclusiv administrarea patrimoniului acestora.
„Solicităm public CTR să publice sumele de bani și/sau bunuri primite de la fundațiilor județene pentru tineret, FTMB, CNFT din ultimii 10 ani, cu orice titlu (cotizație, donație, contribuție, împrumut, asociere etc.). Federația Tinerilor din Constanța solicită ferm Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernului României și Parlamentului României să nu mai tărăgâneze acest subiect și să rezolve această problemă a tranziției, odată pentru totdeauna. În momentul de față, Ministerul Tineretului și Sportului încalcă de 15 ani OUG nr. 166/2002 prin care are obligația să transmită Guvernului spre adoptare Regulamentul de aplicare a Legii nr. 146/2002. În cazul în care MTS, prin conducătorii săi, cu intenție, nu își va îndeplini obligațiile legale, FTC va sesiza organele judiciare.”, a declarat Alexandru Bajdechi, președintele FTR.