Felix Stroe, candidat PSD la Senatul României: „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

Felix Stroe, candidat PSD la Senatul României: „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

          – Domnule Felix Stroe, sunteți candidatul Partidului Social Democrat pentru Senatul României, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cu ce proiecte mergeți în forul legislativ al țării?

          Felix Stroe: – Partidul Social Democrat a elaborat, în acest an al pandemiei, un Program de Guvernare, alternativă la actualul dezastru Executiv. Pe nivelul meu de expertiză, experiență și pregătire, am contribuit la construirea acestui Program.

          Astfel, în primul capitol, cel de Dezvoltare Locală și Regională, se prevede că „orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă apă/canalizare/gaze/acces la educație/sănătate/cultură/sport și divertisment. În plus, am prevăzut și un punct îndrăzneț, dar care nu mai suportă amânare, în România secolului XXI: orice român, indiferent de regiune, trebuie să ajungă în maxim două ore la cel mai apropiat aeroport și în maxim o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă!

          – Sunt realizabile aceste proiecte?

          – Mai ales în noul context economic global, da! Uniunea Europeană a alocat fonduri uriașe țărilor membre, dar aceste fonduri trebuie atrase prin proiecte coerente, bine făcute, fundamentate. Am – și avem – experiența scrierii, depunerii și aprobării unor asemenea proiecte de anvergură, pe fonduri europene! Trebuie încurajată creșterea autonomiei locale și regionale și în domeniul atragerii de finanțări. Descentralizăm alocarea fondurilor europene! Simplificăm procedurile și eliminăm blocajele. Vom elabora 8 programe operaționale regionale – regiuni ale României. Creștem capacitatea Consiliilor Județene și a primăriilor de a absorbi fonduri și facem astfel încât să beneficeze efectiv de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor. Va fi simplu să ceri finanțare europeană și mai rapd să primești răspunsul. Contractarea se va face mai rapid! Va fi mai simplu să implementezi proiectele…

          – Cum veți face acest lucru concret, la nivel legislativ?

          – Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni – nu statul român! Vom reglementa în Parlament acest lucru. Se vor clasifica prioritățile: naționale/strategice/regionale și locale. Se va diferenția și nivelul decizional în funcție de amploarea unui proiect! De ce să se aștepte aprobarea guvernului, pentru un proiect de importanță regională, chiar dacă e strategic? Minim un proiect major pe fiecare județ și minim un proiect european în fiecare UAT – asta ne propunem. Performanța se premiază – co-finanțare automată a proiectelor finanțate DIRECT de către instituțiile europene! De asemeni, e importantă transparența în alocarea banilor europeni, indiferent cine e la Palatul Victoria. Predictibilitatea finanțării, alocări în timp real…

          – Adică?

          – Pentru toate apelările din programele operaționale se va publica și actualiza în timp real lista proiectelor depuse, valoarea cererilor de finanțare depuse și bugetul rămas disponibil. Se va publica și actualiza lista furnizorilor de servicii în cadrul contractelor de asistență tehnică, a CV-urilor și responsabilității experților care lucrează în cadrul acestor contracte, a valorilor angajate și executate, a rezultatelor contractelor dar și a modului prin care aceste contracte au fost valorificate. O singură platformă publică cu toate proiectele și cu toți beneficiarii.

          – Toate vor fi fonduri europene?

          – Nu. Finanțăm din fonduri guvernamentale tot ce nu se poate prin fonduri europene – PNDL, CNI, ANL etc. De exemplu, CNI poate finanța dezvoltarea stațiunilor și programul balnear. Investiții în rețele inteligente de alimentare cu apă, extindere sau reabilitare ca parte a rețelelor regionale. Investiții în sisteme inteligente alternative de management ape uzate menajere pentru aglomerările sub 2000 de locuitori. Aici chiar mă pricep!

          – Este evident că expertiza și experiența dvs. în atragerea de fonduri europene este una importantă. Vă mulțumim și vă dorim succes în alegeri!

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Felix Stroe, candidat PSD la Senatul României: „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

  1. nea stroe! acum ai inteles utilitatea acestor fonduri? psd a guvernat pina de curind si nu ati miscat un deget sa capatati banii de a fost nevoita sa vina in tara special corina cretu ( de-a voastra ) sa va traga de mineca ca se pierd miliarde gratuite Si voi …nimic ! ba ati si mintit ca ati cerut bani pt autostrada moldoveneasca iar doamna a recunoscut ca nici nu trimiseseti scrisoarea de intentie spre ue ( asta a fost un caz dinte multele ) Local ati condus ani buni judetul si orasul -citi bani ati atras comparativ cu alte judete ? …mai nimic ! numai minciuni ! stiati ca banii europeeni se fura greu sau mai deloc si de aceea nu i-ati vrut Acum v-a apucat dragostea de ei si grija de oras ! mars pe plaja si bagati-va capetele in nisip sa nu va mai vedem fetele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Când va reveni viața la normal. Ce spune unul din oamenii care a creat vaccinul anti Covid-19

lun nov. 16 , 2020
Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, una din cele două companii, alături de Pfizer, care a creat un vaccin anti Covid-19, neaprobat încă de autorități, spune că viața va reveni la normal până în iarna anului viitor. Acesta a spus și că transmiterea virusului în masă s-ar diminua, rezultând o […]
ugur sahin

V-ar putea interesa și: