Florin Cârstocea vrea plajă Blue Flag; Gabriel Comănescu are din 2007

Gabriel Comănescu (stânga) și Florin Cârstcea. Pe fundal, prima plajă Blue Flag din România: Vega

Florin Cârstocea și Gabriel Comănescu sunt doi dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Constanța. La un moment dat au fost colaboratori, apoi au ajuns pe poziții diametral opuse.

Ambii au afaceri în turism. Sunt, așadar, concurenți pe această piață.

Gabriel Comănescu deține hotelul Vega de cinci stele din stațiunea Mamaia. Plaja hotelului este cea mai veche plajă care deține eticheta „Blue Flag”, pe care o mai au numai cinci de pe litoralul românesc, așa cum Constanța 100% a scris din 19 iunie 2023.

Astăzi, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunțat ce am scris noi atunci. Puteți citi articolul AICI.

A mai spus însă că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative şi generale ale programului. Axxis Nova este un proiect imobiliar al lui Florin Cârstocea. Acesta construiește niște blocuri în Năvodari, pentru care cere prețuri exorbitante pentru românul de rând.

Programul „Blue Flag” sau, aşa cum mai este cunoscut în România, „Steagul Albastru”, a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă. „Blue Flag” se numără printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume, acordate plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic. Instituţia noastră, împreună cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie – CCDG, membru cu drepturi depline al FEE, a început demersurile pentru implementarea programului în luna iunie a anului 2004. Printre avantajele programului se numără: deţinerea unui simbol ecologic (etichetă ecologică), vizibil şi recunoscut la nivel internaţional; posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovare la nivel local, naţional şi internaţional a plajei; atragerea turiştilor străini care caută cu predilectie aceste plaje, „Blue Flag” bucurându-se de o largă recunoaştere internaţională. Pentru a primi distincţia, este necesară îndeplinirea a unui număr de 33 de criterii pentru plaje şi 38 de criterii pentru porturile de agrement. Candidaturile transmise de către autorităţile responsabile (municipiu, hotel privat sau operatori privaţi) sunt verificate atât în teren, cât şi de către un juriu naţional şi unul internaţional. Eticheta poate fi obţinută pentru un singur sezon, păstrarea acesteia fiind condiţionată de o nouă candidatură.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Florin Cârstocea vrea plajă Blue Flag; Gabriel Comănescu are din 2007

  1. Ăsta nu e ăla care umblă cu o fostă escortă din Poarta Albă?? Care a lăsat o gravidă cu gemeni?😎

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România are de azi o navă multirol de căutare și salvare pe mare

vin iun. 30 , 2023
Pe 30 iunie, a fost marcat un moment important pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență din România și nu numai: s-a lansat la apă prima navă multirol de căutare și salvare pe mare. Evenimentul a avut loc la șantierul naval din Galați și reprezintă o etapă semnificativă în dezvoltarea și […]

V-ar putea interesa și: