Florin Chelaru spune că a reușit ce nu au putut toți primarii la un loc în ultimii 30 de ani și nimeni nu îl poate contrazice

Dr. Cătălin Grasa, președintele CJC, Horia Țuțuianu și primarul Florin Chelaru taie panglica celui mai noi spital din Dobrogea

Florin Chelaru, primarul din Năvodari, spune că a reușit ce nu au putut toți primarii la un loc în ultimii 30 de ani. Aș fi vrut să îl contrazic, pentru că, de-a lungul ultimilor patru ani, am scris mai multe articole despre lucruri care nu îmi plac în Năvodari și despre greșeli pe care le-a făcut primarul. În cazul acesta, însă, nu îl pot contrazice și nimeni nu o poate face.

Florin Chelaru a construit un spital. Evident, nu a fost singur, ci a făcut echipă cu președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, și cu managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa. Într-o țară în care s-au închis spitale, în care județul Constanța nu a fost inclus – deși era nevoie – pe lista spitalelor regionale, să construiești un spital este mare lucru.

Scriam, anul acesta, că „eșecul construcției unui spital modern în Constanța este eșecul întregii clasei politice de aici, dar și blestemul nostru, al oamenilor simpli, ai actualilor și viitorilor pacienți”. De aceea trebuie să recunosc și faptul că să ridici unul este un succes.

Îmi aduc aminte câteva cifre: județul Iași are 7.242 de paturi în spitale, Cluj – 6.772, iar Constanța – 4.132. Asta în condițiile în care populația județului nostru se dublează pe timp de vară.

„Am inaugurat astăzi Spitalul Năvodari! O dorință a năvodărenilor, de mai bine de 30 de ani! Proiectul meu de suflet pentru Năvodari a fost și este acest Spital. Am reușit ce nu au putut toți primarii la un loc în ultimii 30 de ani! Mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, și managerului Spitalului Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa, pentru eforturile extraordinare depuse pentru ca Năvodari să aibă spital Spitalul va fi deschis pacienților începând de săptămâna viitoare, când va intra în vigoare Contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța. Asta înseamnă servicii medicale gratuite pentru năvodăreni. Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari are două Unități de Primiri Urgențe – SMURD distincte: Unitate de Primiri Urgențe Adulți și Unitate de Primiri Urgențe Copii. Spitalul Năvodari dispune de 9 specialități medicale: cardiologie, medicină internă, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie, imagistică şi laborator de analize. Centrul de Sănătate Năvodari a devenit structură a Spitalului Județean Constanța, care va coordona și răspunde tot ce înseamnă act medical, personal medical, activități specifice unei instituții sanitare.”, a declarat Florin Chelaru, pe pagina sa de socializare.

Spitalul acesta nu este bun numai pentru năvodăreni, ci pentru toți locuitorii din regiune, pentru că, prin construirea lui, presiunea asupra unități de primiri urgențe – unde vin bolnavi și din Tulcea, și din Ialomița – va scădea.

Echipa care a reușit realizarea acestui spital merită felicitări.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța: câte teste PCR, câți bolnavi depistați

joi sept. 10 , 2020
În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 355 de teste RT-PCR, potrivit Prefecturii Constanța. Tot în ultimele 24 de ore, au fost depistate 21 de cazuri noi de bolnavi de Covid-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. De la debutul pandemiei cu noul […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: