Florin Mitroi a instaurat normalitatea la Consiliul Județean Constanța: efecte apreciate și neașteptate

Florin Mitroi, președintele Consiliului Județean Constanța. În centrul imaginii, autoturismul cu care a venit azi, 8 noiembrie, la muncă

În ultimele săptămâni, am stat de vorbă cu mai multe persoane angajate în Consiliul Județean Constanța. Toți cei cu care am discutat mi-au transmis același lucru: în instituție s-a instaurat normalitatea.

Ce înseamnă această „normalitate”?

1. Punctualitate la muncă

În primul rând, angajații respectă programul de lucru. Dacă altădată ora 08:00 era considerată începutul „pauzei pentru cafeluța de acasă”, acum toată lumea se grăbește să fie prezentă la birou încă de la ora oficială de începere a programului.

2. Atmosferă profesională

În al doilea rând, s-a terminat cu vânzoleala, șușotelile și discuțiile interminabile pe holuri. Atmosfera de vacanță, de dolce far niente, a fost înlocuită cu una profesională și responsabilă. Angajații petrec mai mult timp în birouri.

E drept, rămâne de văzut cât de eficient este acest timp petrecut la birou și cât de productivă este munca lor. Aici intervine rolul lui Florin Mitroi și al echipei sale, care trebuie să transforme această prezență fizică în rezultate concrete.

Efecte neașteptate

Interesant este că mandatul lui Florin Mitroi a adus și schimbări la care nimeni nu s-ar fi așteptat. O persoană mi-a spus, pe jumătate în glumă, că programul coafezelor din Constanța s-a modificat. Legătura? Dacă înainte doamnele din instituție mergeau la coafor în timpul programului de lucru, acum toate programările se fac după ora 17:00. Este, fără îndoială, un alt semn al normalității.

Schimbări necesare, dar insuficiente

Deși aceste măsuri sunt binevenite, ele nu sunt suficiente pentru a transforma Consiliul Județean Constanța într-o administrație performantă. Mai există multe lucruri de rezolvat, inclusiv la nivelul organigramei. De exemplu, nu pare normal – și nici legal – ca familii întregi să fie angajate în aceeași instituție: soț, soție, copil.

Să nu uităm totuși că toate aceste schimbări au fost implementate la doar câteva săptămâni de la învestirea lui Florin Mitroi în funcția de președinte al Consiliului Județean. Are în față un drum lung, de cel puțin patru ani, dar primul pas – schimbarea modului de lucru și a mentalității angajaților – a fost făcut.

Un lider respectat

De remarcat și faptul că aceste schimbări pe care le implementează Florin Mitroi nu îl fac nepopular ca președinte al Consiliului Județean. Dimpotrivă, cei cu care am discutat sunt foarte mulțumiți, iar motivul este simplu: s-a terminat cu pilele, relațiile și cu angajații care veneau la muncă doar pentru a bea cafea și a avea de unde pleca.

Anterior, această situație genera o mare frustrare în rândul celor care își făceau datoria, văzând cum alții erau plătiți fără să contribuie, sau, cum spunem noi românii, „ca să frece menta”.

Această atitudine fermă l-a transformat pe Florin Mitroi într-un lider respectat. Înainte de a deveni președintele Consiliului Județean, a fost un primar iubit în comuna Valu lui Traian, pe care a condus-o timp de 20 de ani. De asemenea, a fost votat într-un număr record la alegerile pentru funcția actuală, semn că oamenii îi apreciază stilul de conducere.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

10 comentarii la “Florin Mitroi a instaurat normalitatea la Consiliul Județean Constanța: efecte apreciate și neașteptate

  1. Da, știe sa facă treabă, merge la radacina problemei și sunt convins că va rezolva multe.
    Ii cunosc activitatea de mulți ani și cred ca a dovedit competență în tot ce a realizat cu echipa lui până acum.
    Succes.

  2. Domnul Mitroi Florin sper sa faca treaba buna la Consiliul Județean.
    Prioritea Consiului Județean are trebui sa fie infrastructura , sabatatea si educatia. Copii au nevoie de educatie.
    Succes domnule Mitroi !

  3. Faceți campanie electorală ieftină de când a venit, de ce nu spuneți că a venit cu oamenii PSD-lui de pe vremea baronului penal constantinescu, de exemplu.

  4. Bravo,inspira încredere. Chiar daca locuiesc în Berlin ,îl urmăresc cu drag ,pentru ca sunt cetățean roman și din Constanța, instituția trebuie sa aibă oameni responsabili, în slujba cetățeanului,doar asa v-a funcționa totul ,spre bine ,,succes ,domnule Florin M ,și multe reușite

  5. Poate si cei din primaria Constanta vor lua exemplu si nu va mai dura o autorizare de constructie la o amarată de casa minim 6 luni….
    Stand cererea in unele birouri si cate 40-50 zile…
    Mormane de dosare pe holurile ghiseelor unde se depun si doar doi trei angajati care sa se ocupe de “rezolvarea” lor.

  6. Ar trebui să facă verificări și la Starea civila ! Acolo sunt, conform organigramei circa 56 de angajați. Vorbim despre Starea Civila a județului Constanța, nu a orașului sau a UAT urilor din județ.
    Ce activități desfășoară acești salariați ? Care este rezultatul muncii lor ? Eu sunt convins că este un loc unde s-au strâns pupilele unor potentați ai zilelor noastre, un loc unde se iau bani (salarii) degeaba, un loc de muncă fără niciun rol, fără niciun rost, o instituție anacronică, cu oameni depășiți, care nu pot ieși din birocratie, pe care în loc să o înlăture, ei o întăresc. Șefii, fie că vorbim de dl.Constantinescu sau dna Grumăzescu sunt niște incompetenți care nu merită să stea în funcții nici măcar o zi.

  7. Aspectele pozitive subliniate in comentariile de Mai sus nu sunt vizibile pentru cetatenii orasului, Inca.
    Sunt multe situatii anormale in oras, campioana fiind sectia urgenta de la spitalul.judetean. salarii Mai mult decat decente pentru inactivitate, pentru lipsa de interes, pentru lipsa de umanitate, pentru lipsa de asumare. Doar cand pacientul Este din cartoniada politica sau interlopa atunci SE misca personally imediat, SE agita, ia pozitie. Daca Este un simplu cetatenplatitor de taxe , 20 de ore pe targa, control sumar…SI acasa. Campanie electorala ieftina

  8. Din cate am citit până acum despre Domnul Florin Mitroi, mult se pare că acest om vrea să facă treabă bună la Consiliul Județean Constanța, îi doresc mult succes și sper sa dovedească cu fapte ,am înțeles că dumnealui in materie de dreptul de folosință la gardul comun între vecini poate să dispună o verificare a unei clădiri din str.Amzacea nr.15 respectiv fostul Daconex care mi-a luat dreptul meu de a folosi gardul comun și au trecut ei cu zidul clădirii pe e o lungime de 45m pe terenul meu și o înălțime de 11m , drept pentru care m-am judecat 7ani și în final a rămas că în gară adică, fiecare a rămas cu cheltuielile lui de judecată iar referitor la dreptul de folosință a graniței ,zidul lor este și gardul meu cu toate că s-a demonstrat că au pătruns și în proprietatea mea privată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Greenpeace obține o victorie în instanță împotriva Neptun Deep, proiectul de 4 miliarde de euro din Marea Neagră pe care vrea să îl blocheze

vin nov. 22 , 2024
Greenpeace România a anunțat că a obținut „o primă victorie” în lupta împotriva proiectului Neptun Deep din Marea Neagră. Tribunalul București a decis că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABAD-L) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” sunt obligate să facă publice studiile de ecotoxicitate care au stat […]

V-ar putea interesa și: