Forțele navele caută a 96-a mină de război în Marea Neagră

COMPLETARE 7 martie, ora 17.33. „Misiunea de cercetare desfăşurată joi, 7 martie, de Forțele Navale Române în raionul maritim Costinești – Tuzla – 23 August – Mangalia s-a încheiat. Nu a fost confirmată prezenţa vreunui obiect plutitor, care ar putea pune în pericol siguranța navigației în zona de responsabilitate a României din Marea Neagră.”, au transmis Forțele Navale Române.

Una din cele 95 de mine găsite până acum în Marea Neagră. Fotografie de arhivă

Joi, 7 martie, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, precum și un elicopter PUMA Naval execută, începând cu ora 7.00, o misiune de cercetare a spațiului maritim în zona Costinești-Tuzla-23 August-Mangalia pentru localizarea unei posibile mine marine.

„Prezența obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenția Forțelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații. Imediat, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat luarea măsurilor necesare pentru trimiterea navei militare, echipei de scafandri de intervenție și elicopterului PUMA Naval în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației. Vom reveni cu detalii după finalizarea intervenției.”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, în Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine, aceasta fiind, pentru Forțele Navale Române, cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie a anului 2022, la 70 km travers de Capu Midia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în mai multe cartiere din municipiul Constanța pe 12 martie

joi mart. 7 , 2024
Marți, 12 martie 2024, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile pentru lucrări de conectare la sistemul centralizat a rețelelor nou edificate, dar și pentru sectorizarea sistemului pe mai multe străzi din municipiul Constanța. Pe timpul desfășurării lucrărilor, în intervalul orar 00.00 – 20.00, vor fi afectați de lipsa apei […]

V-ar putea interesa și: