Fundația Pontica cere 340.000 din banii constănțenilor pentru revista Tomis, tipărită în 200 de exemplare. Colaboratorii permanenți, plătiți cu în medie cu peste 4.100 de lei pe lună

Sursă foto: Facebook

Consilierii municipali din Constanța sunt chemați, la finalul lunii aprilie 2024, să aprobe bugetul Fundației Pontica, dar și să acorde suma de 340.000 de lei, din banii constănțenilor, pentru a susține activitatea fundației, în special revista Tomis, în perioada mai – decembrie 2024.

Proiectul este inițiat de primarul Vergil Chițac, PNL. Raportul este semnat de viceprimarul Ionuț Rusu, PNL. Fundația este condusă de Alin Vintilă, fost consilier al primarului, actual director de logistică în cardul primăriei.

Cea mai mare parte a banilor vor ajunge în conturile celor care realizează revista Tomis. O revistă reînființată de administrația Chițac, ce apare atât online, dar și pe hârtie. Apare de 11 luni pe an, deci aproape în fiecare lună (în ianuarie și februarie apare un singur număr). Potrivit datelor furnizate în proiectul de hotărâre, revista este tipărită în 200 de exemplare.

Potrivit raportului, 200.000 de lei din cei 340.000 se vor duce pentru plata drepturilor de autor, în perioada mai – decembrie 2024, a celor șase colaboratorilor permanenți. Asta înseamnă că fiecare colaborator primește lunar, în medie, 4.166 de lei.

Fundația mai are nevoie de 25.000 de lei pentru plata colaboratorilor care scriu articol, dar și de 40.000 de lei pentru obligații la bugetul de stat. Așadar, 265.000 de lei până acum.

Pentru serviciile de contabilitate și resurse umane mai sunt necesari 6.500 de lei.

Costurile pentru a tipări cele 200 de exemplare se ridică la 40.000 de lei. Serviciile online costă 5.000 de lei, deci mult mai puțin decât cele de print. Fundația mai are nevoie de 20.000 de lei pentru a organiza evenimente de protocoale.

Reînființarea revistei Tomis a fost o promisiune de campanie a primarului Vergil Chițac. Una dintre puținele pe care le-a și respectat.

„Ține de noi să luăm acest blazon literar, cum spunea Tudor Arghezi, în 1966, la primul număr al revistei Tomis, și să avem grijă de el. E un vlăstar, o sămânță pe care o plantăm astăzi și ține nu numai de echipa acestei reviste de a face acest vlăstar să crească într-un copac frumos al culturii”, a transmis Alin Vintilă la lansare.

„Vrem să fim, deopotrivă, populari și, dacă vreți, rafinați și “elitiști”. Vrem să fim, deopotrivă, greu de înțeles și ușor de înțeles”, spunea și Bogdan Papacostea, redactorul-șef al revistei, fost realizator de emisiuni la Dobrogea TV, televiziune la care director a fost Alin Vintilă. Dobrogea TV este deținută de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

În primul număr revistei a apărut și un mesaj al primarului Vergil Chițac.

În trecut, Fundația Pontica a trimis în Odessa două generatoare de curent, cu bani care au provenit din sponsorizări.

Proiectul de HCL ar trebui să poată fi accesat de pe pagina de internet a primăriei, de la acest link: https://pmconline.ro/Ferestre/VizualizarePdf.aspx?itemID=64F2DA13-84B4-481B-ACBE-A7811DE38CB5&tabela=AtasamenteRegistru&subCategorieAtasamente=AtasamenteRegistru&anul=2024


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Fundația Pontica cere 340.000 din banii constănțenilor pentru revista Tomis, tipărită în 200 de exemplare. Colaboratorii permanenți, plătiți cu în medie cu peste 4.100 de lei pe lună

  1. Asta ce vrea sa fie, un ultim, mic tun inainte sa plece (cel putin asa sper eu) Chitake de la primarie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

lun apr. 22 , 2024
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța pentru organizarea unor cursuri introductive și ateliere de lucru pe teme de educație juridică și administrativă în cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța. În baza acestui protocol, cadrele didactice și de […]

V-ar putea interesa și: