PSD a obținut rezultat dezastruoase la ultimele alegeri. Potrivit datelor analizate de Constanța 100%, cei mai slabi primari pe care îi are PSD în județul Constanța (și unii din cei slabi din țară) sunt cei din Agigea și Năvodari.
Rezultatele proaste au lăsat, cu siguranță, urme în comportamentul edililor care își simt amenințată poziția pe care o dețin, în unele cazuri, de 12 ani (Cristian Maricel Cîrjaliu în Agigea, de pildă).
Ce face un primar care vede cum îi fuge pământul de sub picioare? Păi să vedem.
La cea mai recentă ședință de consiliu local a participat și un reprezentant al USR, Gabriel Ciobanu, candidatul partidului la funcția de primar al comunei Agigea. Acesta a devenit ținta atacurilor actualului primar, ex-milițian. Cristian Cîrjaliu l-a întrebat pe Gabriel Ciobanu dacă îi place adevărul. O întrebare la care, evident, reprezentantul USR a răspuns pozitiv. A urmat apoi un atac al primarului.
„Atunci să explicați dumneavoastră cum a construit tatăl dumneavoastră în câmp, lângă un stâlp de înaltă tensiune, să îmi spuneţi dacă aveţi contract cu ENEL şi RAJA. Propun consilierilor să sesizăm Prefectura, să verifice cu cei de la Inspectoratul în Construcţii legalitatea construcţiei”.
Maricel Cîrjaliu le-a arătat consilierilor o fotografie cu o casă ridicată în vecinătatea unui stâlp de înaltă tensiune. A doua zi avea să transmită dovada foto și către o parte din presă. Ar fi trebuit să fie ceva ca în emisiunea „Surprize, surprize”, dar s-a terminat cam ca în „Cascadorii râsului” sau, dacă vreți, „De-a râsu’ plânsu’”.
Poza cu pricina NU aparține familiei lui Gabriel Ciobanu! Nu mai e nimic de comentat, nu-i așa?
Și totuși, mai e ceva. Primarul Cîrjaliu nu s-a oprit aici și le-a cerut consilierilor locali să voteze pentru depunerea unui denunț la prefect împotriva familiei adversarului său cu privire la încălcarea legislației din domeniul construcțiilor. Consilierii au fost de acord cu cererea.
Aici începe de fapt ilaritatea. Familia Ciobanu deține certificat de urbanism, autorizație de construire și proces-verbal de recepție finală a construcției de la Primăria Agigea. Documentul este semnat de o comisie ordonată chiar de Maricel Cîrjaliu, în anul 2011. Timp de 9 ani, Primăria Agigea, condusă de Cristian Maricel Cîrjaliu, a emis decizii de impunere fiscală, certificând astfel că totul e în regulă. De ce apare atunci această cerere după 9 ani, în care practic pune la îndoială actul emis de propria primărie? În opinia noastră, răspunsul trebuie căutat, așa cum spuneam, în rezultatele alegerilor de anul trecut.
„Casa din fotografie nu este a noastră. Este o casă din cartier, dar nu este a noastră. Știu că au fost niște angajați ai Primăriei în cartier, cu ceva timp în urmă, au făcut verificări pe linie de construcții și au pozat diverse case. Au și amendat pe cineva, se pare pe o interpretare a legii. Chiar îmi pare rău pentru această victimă colaterală. Pe de altă parte, cunosc metodele pe care le aplică primarul din Agigea. E disperat că va pierde alegerile și din cauza asta inventează chiar și în această perioadă în care ne aflăm în situație de urgență. Suntem în luptă cu un virus ucigaș, însă primarul are alte griji. Pe el îl interesează să facă plângeri, să amenințe și să intimideze. Îl anunț pe această cale că nu va scăpa de ceea ce îi este teamă. E un proverb, n-am inventat eu asta.”, a declarat Gabriel Ciobanu pentru Ordinea.Ro.
Evident, instituțiile statului trebuie să verifice aspectele ridicate de primar și consilieri. Dar poate nu se vor opri aici și vor merge pe firul poveștii.
Citește și: USR are candidat la Primăria Agigea. „Îmi doresc să schimb modul defectuos de a face administrație publică”
Întrebare fără răspuns
Apropo, este interesantă și compoziția Consiliului Local Agigea. Doi dintre consilieri, din partea PNL, nu sunt validați. O chestiune care ar trebui să intre în atenția Instituției Prefectului.
Într-o emisiune de la începutul anului, la defunctul Neptun TV, Cristian Maricel Cîrjaliu a fost întrebat de ce nu au intrat în consiliul local următorii de pe listă, în locul celor doi (Scărlătescu și Rusu).
„Dar au mai fost domn’le consilier locali care li s-a… Deci domnu’ Scărlătescu Mircea a fost consilier local și i s-a încetat mandatul de drept. Pentru faptul că i s-a încetat… La încetarea mandatului trebuia să existe o hotărâre… Pentru faptul că am încetat mandatul, adică am aplicat legea, mi-a făcut plângere penală, nu una, cinci, șapte, și mai lucrează, și mai face. Deci ăștia sunt reclamangii de profesie. Din păcate în România se pare că oamenii care sunt oameni nu mai sunt oameni, în schimb infractorii au mai mult cuvânt de spus”.
Așadar, ați înțeles de ce nu au fost validați următorii consilieri de pe listă? Evident că nu, pentru că nu a răspuns la întrebare.
Terenuri fără licitație
Și o chestiune de interes, dacă tot se vor face controale din partea autorităților. O bună parte din proiectele înscrise în convocatorul ședinței de consiliu despre care vorbim se referă la aprobarea concesionării sau vânzării unor terenuri fără licitație publică. Pe 6 aprilie, cu doar două zile înaintea ședinței, pimarul Cristian Maricel Cîrjaliu a suspendat procedurile de licitație publică în vederea vânzării și concesionării terenurilor din patrimoniul localității. Pentru că nu mai poate organiza licitații, Cîrjaliu a cerut votul consilierilor pentru a vinde mai multe terenuri ale localității în mod direct, fără licitație publică.
Foto casă: Focuspress.ro