Germania nu vrea să pedepsească prea dur Rusia

Germania nu vrea să pedepsească prea dur Rusia: nu este de acord cu excluderea acesteia din sistemul SWIFT.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Federal german, Steffen Hebestreit, a susţinut că procesul de excludere a Rusiei din sistemul global de plăţi interbancare SWIFT este unul sinuos, dificil de realizat din punct de vedere tehnic, cu un impact puternic asupra tranzacţiilor pentru Germania şi companiile germane din Rusia, informează Reuters.

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte puternice şi asupra transferurilor de plăţi în Germania, precum şi pentru firmele germane, în tranzacţiile cu Rusia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei.

Steffen Hebestreit a adăugat că Germania nu a fost singura ţară cu obiecţii referitoare la excluderea Rusiei din SWIFT. Italia şi Franţa au adoptat aceeaşi poziţie în acest sens, a adăugat el.

Oficialul german a subliniat că o serie de state s-au opus impunerii oricăror sancţiuni Rusiei legate de livrarea de petrol şi gaze. Germania ar fi încântată dacă Elveţia se va alătura sancţiunilor impuse, a continuat el.

Elveţia a decis joi să nu se alinieze sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, însă va lua măsurile necesare pentru a evita să fie utilizată ca bază pentru ocolirea lor de către Moscova, informează AFP, citată de Agerpres.

Sistemul SWIFT este o reţea globală utilizată de aproape toate instituţiile financiare din întreaga lume pentru a transfera sume de bani între ele, constituind o piatră de temelie a sistemului internaţional de plăţi.

Alături de Germania mai sunt Italia, Ungaria şi Cipru.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut vineri, 25 februarie, într-o postare pe Twitter, decuplarea Rusiei de la SWIFT, care este sistemul global de plăți interbancare.

„Europa înseamnă libertate și democrație. Aceasta este puterea noastră. Trebuie să apărăm Ucraina – valorile noastre – chiar dacă acest lucru are un cost. Determinarea noastră nu va fi diluată de agresiunea Kremlinului, care privește înapoi la sferele de influență, în loc să privească înainte, spre cooperare”, a scris șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, pe Twitter.

Germania a anunțat totuși că  a oprit procesul de adoptare a Nord Stream 2. Conducta de 1.230 de kilometri trebuia să transporte cantități uriașe de gaze naturale direct din Rusia către Europa, prin Germania. Deși construcția a fost încheiată acum 5 luni, nu a trecut nici un metru cub de gaze prin ea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD Constanța se alătură „efortului de întrajutorare și sprijin umanitar, acordate refugiaților ucraineni și fraților noștri moldoveni de peste Prut”

vin feb. 25 , 2022
Conducerea organizației Județeană Constanța a Partidului Social Democrat, împreună cu primarii PSD din județ au decis să se alăture efortului de întrajutorare și sprijin umanitar, acordate refugiaților ucraineni și fraților noștri moldoveni de peste Prut, care au fost constrânși să se retragă din calea războiului și a atacurilor devastatoare, ce […]
PSD Constanta

V-ar putea interesa și: