Locuitorii unui cartier rezidențial din Constanța sunt vecini cu un grajd în care cresc mai multe vaci. Se întâmplă în Palazu Mare, zonă unde s-au construit în ultimii ani multe vile, dar și o mulțime de blocuri printre ele.
O parte din vecini s-au plâns din cauza mirosului, mai ales pe timp de vară, dar care se simte de pe stradă și toamna, dar și a faptului că, dacă sunt lăsate libere, animalele pot deveni un pericol pentru trafic. Strada din fața grajdului este cu o singură bandă de mers și nu există un trotuar amenajat. Peste drum de grajd sunt câteva vile.
Vecinii au făcut sesizări la Poliția Locală Constanța, care, în urma verificărilor, „a constatat că în ferma de animale situată în Constanța, strada Tache Ionescu, conform planului de amplasament si delimitarea a imobilului, precum si fișei corpului de proprietate, sunt exploatate în scop comercial, într-un imobil cu destinația de GRAJD, bovine înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor–SNIIA, conform prevederilor legale în domeniu.”
Așadar, nimic ilegal în a avea un grajd într-o zonă rezidențială.
Recomandare: Dezastrul din Palazu Mare, prezentat la Tomis TV VIDEO
În România, legea spune însă că este este obligatorie efectuarea evaluării impactului asupra sănătăţii populaţiei în conformitate cu metodologia de organizare a studiilor de evaluare a impactului anumitor proiecte publice şi private asupra sănătăţii populaţiei, pentru activități de ferme şi crescătorii de cabaline, taurine, păsări, ovine, caprine, porci, iepuri, struţi şi melci. De asemenea, direcțiile județene de sănătate publică au responsabilități privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului.
Proprietarul de vaci din Palazu Mare a fost amendat totuși de polițiștii locali cu 400 de lei pentru „creșterea animalelor pe suprafața municipiului Constanța cu nerespectarea ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014”, ordin prin care se aprobă normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
În Palazu Mare locuiesc mai mulți politicieni și oameni de afaceri din Constanța.
Dacă fermierul a avut ferma de vaci înainte de a se construi cartierul rezidential, atunci să le fie de bine potentaților neamului. Nu s-a dus fermierul peste ei,ci ei au dat năvală în jurul lui. Deodorant plăcut .
Ceva îmi spune că așa a fost,la fel ca și cu cei care și.au construit case în apropierea unui aeroport și apoi se plâng de zgomot si trepidatii.
Grajdul era acolo inainte sa apara „vilele”
Dacă Palazu Mare,a ajuns cartier rezidențial, Faleză nord cum se numește?!Nevazutilor!
Fiecare face ce vrea pe proprietatea lui
Palazu Mare un cartier rezidential cu iz de ghetou. Dezvoltatorii imobiliari așa zis constructori de carton fac blocuri fara a respecta legislația în domeniul construcțiilor. Și asta se face cu complicitatea administrației locale. Deci chiar și așa avem pretenția de rezidential și urban. Adevărat că ferma de vaci era acolo dar daca zona sa transformat din agricol in urban ce rost mai are să discutăm că au venit casele peste ferma? Haideți să nu mai batem câmpii și să fim obiectivi. În oraș așa cum vrea administrația locală și a făcut să fie Palazu Mare nu se cresc animale langa locuințe conform legii! Cine are ferma nu sta acolo sa miroasă vacile in cur. De ce ar sta cine a construit casa cu acordul administrației? Numai argumente pe langa un minim de fir logic sau măcar conform legii. O întreagă lipsa de responsabilitate a tuturor administrațiilor care reglementează aceasta problema. Discuțiile sunt multe și fără folos. Demersuri la toate autoritățile competente și insistat să se aplice legea. Asta trebuie să facă cei afectați și vor avea câștig într-un final. Restul e tăcere.
Articolul, probabil, este scris pentru un „prieten”. Dacă autorul articolului ar fi fost imparțial, verifica cine a fost primul, ” oul sau gaina”, și scria articolul în consecință. A ales, în schimb, sa scrie despre vacile care dacă sunt lăsate pe strada, devin un pericol și ca put.
Asa fac unii jurnalism, „csf”…..