Guvernul subfinanțează sistemul medical. Segmentul cel mai afectat va fi cel al pacienților cu boli cronice

Dr. Adrian Barbu, medic neurolog, este reprezentantul AMPA în județul Constanța

Prin prisma evenimentelor derulate în ultimele 24 de ore în contextul actualei crize din sănătate, corpul medicilor din Ambulatoriul de specialitate Constanța, reprezentat prin Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (AMPA), a făcut publice mai multe precizări.

Pentru informarea corectă a pacienților și cititorilor, mai ales în contextul în care guvernanții încearcă dezbinarea medicilor, vi le prezentăm mai jos:

  1. Subfinanțarea ambulatoriilor de specialitate și a medicinii de familie va produce rezultate dezastruoase in ceea ce privește accesul pacienților la serviciile medicale.
  2. Segmentul cel mai afectat va fi cel al pacienților cu boli cronice (pacienții diabetici, cardiaci, cei cu afecțiuni neurologice, gastroenterologice, hematologice, lista rămânând deschisă) ce vor avea mari dificultăți în obținerea medicației, de cele mai multe ori foarte scumpă și care, in lipsa accesibilității la medicul specialist din ambulatoriile de specialitate și apoi, la medicul de familie, va fi constrâns să o procure direct din farmacii la niște costuri exorbitante.
  3. Cele două sectoare medicale sus amintite reprezintă in prezent baza serviciilor  medicale din România și soluționează aproximativ 75% din cazuistică, degrevând in acest fel sistemul public de sănătate care, la acest moment, nu poate absorbi acest număr mare de pacienți.
  4. Facem un apel clar către autorități, dar și către mass-media să conștientizeze clar diferența dintre cele două sectoare  – Ambulatoriul de specialitate și Medicină de Familie – și să perceapă cu maximă responsabilitate importanța fiecăreia dintre ele.
  5. In acest context dorim sa reiterăm reprezentarea distinctă a celor două grupuri profesionale medicale – AMBULATORIUL DE SPECIALITATE și MEDICINA DE FAMILIE – ambele cu un interes comun, oferirea unor servicii medicale de calitate pacienților din România.
  6. Este foarte important de precizat că fiecare din sectoarele medicale menționate gestionează lunar aproximativ 5 milioane de prezentări lunar, ceea ce arată clar importanța covârșitoare și în același timp EGALĂ a celor două corpuri medicale.

Recomandări:

Memoriu semnat de peste 100 de medici din Constanța: sistemul riscă să ajungă în colaps!

Medicii de familie, revoltați: „Suntem jigniți public in corpore, jefuiți de ceea ce ni se cuvine, controlați ca și cum am fi infractori”

De ce bărbații din România trăiesc în medie cu 8 ani mai puțin decât femeile și de ce românii trăiesc mai puțin decât media europeană

Supraaglomerație: anul trecut, urgența Spitalului Județean de Urgență a avut, în medie, un pacient la fiecare 3,5 minute

România, țara cu un sistem de sănătate bolnav. Spitalul Județean Constanța, lider la donații


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bena pentru colectarea deșeurilor voluminoase este amplasată la intersecția străzilor Chiliei cu Panait Cerna

mar ian. 16 , 2024
Polaris M Holsing a anunțat că săptămâna aceasta, 15 – 21. 01.2024, bena pentru colectarea deșeurilor voluminoase este amplasată la intersecția străzilor Chiliei cu Panait Cerna. În aceste bene puteți depune deșeuri voluminoase de care nu mai aveți nevoie: mobilier, canapele, saltele, uși, obiect de uz sanitar, mochete, calorifere etc. […]

V-ar putea interesa și: