Guvernul va discuta în scurt timp despre ridicarea stării de alertă

stare de alerta

Decizia ridicarea stării de alertă după aproape doi ani, urmează să fie discutată în Guvern în scurt timp. Acest lucru va duce la anularea majorității restricțiilor, dar purtarea măștii de protecție va fi recomandată în continuare în anumite spații, chiar dacă nu va mai fi o obligație, a declarat, sâmbătă, ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

„Ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea majorității restricțiilor. Masca nu este neapărat o restricție, este o metodă de protecție. Și chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativității, va dispărea, sigur că în interior, în spații aglomerate, cel puțin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii”, a spus Alexandru Rafila, aflat la Bistrița pentru inaugurarea secțiilor de Boli Infecțioase, Dermatovenerologie și Pneumoftiziologie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după modernizare.

Ministrul sănătății a adăugat că masca de protecție ar trebui purtată și după ridicarea stării de alertă, în semn de „respect față de ceilalți”.

Afirmațiile ministrului vin după ce surse guvernamentale au declarat vineri, 11 februarie, că Guvernul condus de Nicolae Ciucă ia în calcul ridicarea stării de alertă, ceea ce ar duce la anularea tuturor restricțiilor anti-COVID. Altfel spus, masca de protecție nu va mai fi obligatorie.

Pe data de 15 februarie ar urma să se facă o analiză la nivelul Guvernului, pentru a vedea de când se vor lua primele măsuri de relaxare, în condițiile în care de vinerea trecută numărul de cazuri scade constant.

Starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, la terminarea stării de urgență, iar de atunci a fost prelungită succesiv, în fiecare lună.

Vă recomandăm și:

A scăzut incidența coronavirusului în Constanța, Eforie, Murfatlar și Năvodari

Constanța, pe locul doi în România după numărul de cazuri noi de Covid

MedLife: Din cele peste 400 de probe secvențiate de la începutul valului 5, pe lotul studiat în ultima săptămână, procentul probelor cu noua tulpină Omicron a urcat la 100%. Doar 3 cazuri au fost identificate cu subvarianta BA.2 pe lotul curent de studiu 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Surse din SUA: Rusia va invada Ucraina pe 16 februarie

sâm feb. 12 , 2022
Pe baza informațiilor primite de la CIA, SUA au informat vineri guvernul federal și alte state NATO că, pe baza unor noi informații, există temeri că atacul Rusiei asupra Ucrainei ar putea fi declanșat miercuri, pe 16 februarie, scrie săptămânalul german Der Spiegel, preluat de Ziare.com. Potrivit mai multor diplomați și […]

V-ar putea interesa și: