Iepuri de Patagonia la CMSN Constanța

Iepure de Patagonia. Foto: Constanța 100%

La Microrezervaţia de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanța au ajuns, recent, iepuri de Patagonia (numiți și mara). Animalele s-au adaptat atât de bine încât s-au și înmulțit aici.

„La sfârșitul anului trecut, beneficiind de subvenții de la Consiliul Județean Constanța, pentru care mulţumim,  am reușit să facem niște investiții în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, investiții care acum așteaptă animalele sortite de-a fi aduse. Ei bine, asta este un pavilion pentru maimuțe, un pavilion în care urma să aducem maimuțe: fie lemurieni, fie cercopiteci macaci. Însă situația cu această pandemie, mai ales când este vorba de specii potențial receptive, fiind vorba de primate, ne-a întârziat și ne va întârzia în continuare să populăm acest amplasament cu maimuțe. Aşa că am găsit o soluție: Avem pe Microrezervaţie multe animale interesante, multe amplasamente care se află în amenajări, vă aşteptăm la sfârşitul acestei perioade de carantină să ne vizitaţi, să le vedeţi. Ei bine, am adus Mara de Patagonia, aici în complexul muzeal, în Pavilionul de maimuţe. Mara de Patagonia care imediat ce a venit a și făcut un pui. Şi avem un pui.”

Dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

„Sunt niște mamifere foarte interesante și au o interesantă adaptare vizavi de reproducere. Puii când ies, sunt în stare să mănânce imediat, aleargă, au blană pe ei, este incredibil! Poate ați văzut un pui de cobai care mănâncă iarbă a două zi sau în ziua în care s-a născut. Suge, dar mănâncă și iarbă. În cazul asta, puiul de Mara de Patagonia este lângă mama lui. Are o săptămână, dacă vă puteţi imagina,  de când s-a născut.”, a precizat Adrian Bîlbă.

Iepurele Mara de Patagonia a fost adus recent la Microrezervația din Constanța.

Mara de Patagonia este o specie de rozătoare de talie mare, care are greutatea cuprinsă între 7,73 şi 8,44 kg şi lungimea de 70 cm. După o perioadă de gestaţie de aproape 100 de zile, poate naşte între 1 şi 3 pui. Speranţa de viaţă în grădina zoologică este de aproximativ 14 ani. Are urechile lungi ca iepurele  și coadă scurtă, aproape fără păr, pe care o ține aproape de corp. Blana este tot scurtă, de culoare gri, cu o zonă de culoare albă, pe coapsă. Mara de Patagonia este o specie monogamă, iar perechile de sex opus se leagă de obicei pentru viață. Legătura este menținută în principal de eforturile masculului, care urmărește și apără femela oriunde merge.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Geza Molnar: „Epidemia se termină, dar va reveni la toamnă”

mar apr. 21 , 2020
Epidemia de COVID-19 din România se îndreaptă spre o încheiere a ciclului. Cu toate acestea, va reveni la toamnă, dar nu va avea atâta putere şi nici nu se va răspândi aşa, susține epidemiologul Geza Molnar (foto).Geza Molnar este epidemiolog şi îşi practică profesia de 45 de ani. „Această epidemie, […]

V-ar putea interesa și: