În perioada 21 aprilie – 1 mai, în piețele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare administrate de Regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 15 locuri în hala de lactate din Piața Grivița și 4 locuri în hala de lactate din Piața Tomis III.
În condiţiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populaţiei, RAEDPP Constanța va asigura toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta obligatoriu mănuși și măști, iar echipamentele și ustensilele trebuie curățate ori de câte ori va fi necesar pentru a asigura o igienizare corespunzătoare. La intrare vor exista dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor, iar spațiile vor fi igienizate zilnic, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta măsurile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația.
„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din piețele administrate de Regie produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Paște. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiții de siguranță a cărnii de miel. De asemenea, clienții piețelor se pot aproviziona în această perioadă cu verdețuri de sezon și lactate de la producători locali”, a transmis directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.
Și în acest an, producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze carne de miel în piețele administrate de Regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.