În Constanța au fost amplasate primele 14 insule ecologice pentru colectarea separată a deșeurilor

Primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiul Constanța.

Prin această achiziție, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuite noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.  

Insulele ecologice dispun de un sistem de gestiune/server de date cu soft de înregistrare și monitorizare (rapoarte privind accesul utilizatorilor identificați, etc.), sunt conectate atât la curentul electric cât și la panourile solare.  

Identificarea utilizatorului poate fi făcută pe baza unui card cu coduri QR, existând posibilitatea de autorizare sau blocare a unui utilizator de a folosi insula ecologică.  

Persoanele fizice din asociațiile de proprietari situate în proximitatea celor 14 insule ecologice digitalizate vor primi în scurt timp cartele GSM pentru a putea folosi insulele ecologice.  

Deocamdată, insulele ecologice digitalizate nu sunt funcționale.  

Cele 14 insule ecologice din municipiul Constanța sunt amplasate în următoarele locații:     

  1. Bd. 1 Mai Vechi nr. 41  
  2. Str. Farului/bd. Lăpușneanu  
  3. Str. Zefirului / Viorelelor  
  4. Aleea Câmpinei nr.15  
  5. Str. Unirii 77  
  6. Str. Belvedere / Str. Trapani  
  7. Str. Piața Chiliei  
  8. Stradela Basarabi  
  9. Str. Cișmelei /H.Agarici  
  10. Str. Poet Alexandru Gherghel  
  11. Str. Grozești, Parc Dragoslavelor  
  12. Str. Liliacului/str. Serg.Grindeanu  
  13. Str. Tulcei  
  14. Str. Albatros  

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

10 comentarii la “În Constanța au fost amplasate primele 14 insule ecologice pentru colectarea separată a deșeurilor

  1. Si noi avem destulesticle de plastic și sticle de sticla.Unde este acest punct str farului cu Str.Al.Lapusneanu?

    1. Este o cheltuială inutilă. Educația nu se face cu containere care costă mai mult decât vor produce. Cele vechi , sunt varza..
      Au ușile stricate, nu se face curățenie când se iau gunoaiele. Nimeni nu vede , dar cheltuim aiurea. Amenzi trebuie date celor care nu respectă legea..

  2. Este o problemă ce tine de civilizație,sa începem și noi să ne raportăm încet, încet la occident vezi; Praga, Barcelona etc.Nu este problema cheltuirii banilor ci tine foarte mult de cât de necivilizați sunt unii compatrioți de-ai noștri.

    1. Adevarat. Inainte de toate trebuie sa fim educati, sa nu mai aruncam la voia intamplarii gunoaiele pe jos atunci cand la 2 m exista un cos de gunoi. Sa fim mai responsabili si apoi sa cerem sa fim „ca afara” ca si „afara” sunt reguli stricte si te ustura sa nu le respecti.

  3. Inainte de toate ar trebui sa fim educati si sa respectam curatenia din jurul nostru si sa ne dezobisnuim sa
    mai aruncam pe jos chiar daca la 2m in fata noastra exista un cos de gunoi. Ne dorim sa avem o „tara ca afara” dar „afara” sunt reguli care sunt respectate si noi nu suntem la nivelul ala, la noi> „da’ de ce bah sa fac io?”.

  4. Mi-a plăcut mult asta cu : „în scurt timp cartele GSM pentru a putea folosi insulele ecologice”…..ca oricum toată lumea are smartphone și se și descurca cu coduri QR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SOLIDARITATE. România ajută Turcia după cutremurele care au produs peste 2.200 de morți

lun feb. 6 , 2023
Un cutremur major cu magnitudinea 7,8 a lovit luni dimineață centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Seismul a fost urmat apoi luni la prânz de un alt cutremur devastator, de magnitudine 7,5. Bilanțurile de până acum indică cel puțin 2.200 de morți și mii de răniți. Pentru a face față tragediei, […]
cutremur turcia

V-ar putea interesa și: