În Constanța se poate plăti, deja, abonament de parcare pentru zona 2

plata-parcare-zona-2-constanta

Șoferii din Constanța pot plăti, deja, abonament de parcare pentru zona 2, chiar dacă primăria nu a amplasat încă semne de parcare. Reprezentanții instituției au precizat clar, în trecut, că trebuie să plătim numai acolo unde avem semne care indică acest lucru.

Posibilitatea de a plăti abonament pentru zona 2 a apărut în aplicația Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT). Este nevoie de numai câteva date de identificare.

Prețul este de 199 de lei pe an.

Cine nu vrea să plătească abonament va plăti 1 leu pe oră.

Zona 2 înseamnă practic tot orașul Constanța, cu excepția zonelor centrale – unde parcarea este de 4 lei pe oră – și semicentrale – unde costă 3 lei pe oră.

Ca la noi la nimeni

Tariful este mai mare decât în multe alte orașe bogate din Europa, care taxează mai mult parcarea în centru, dar care au dezvoltat mecanisme pentru parcare rezidențială care să vină în sprijinul locuitorilor. La noi, acest lucru nu s-a avut deloc în vedere de către Primăria Constanța.

Încă din mai, înainte de adoptarea regulamentului, am solicitat public modificarea acestuia, având în vedere bunele practici europene. Consilierii locali le-au ignorat.

„Am studiat regulamente de parcare din Germania, Franța, Italia, Anglia, Suedia, Belgia, Danemarca, etc. În niciun oraș nu există sistemul acesta. Cum fac ei? Pun la comun locurile de parcare de lângă case/blocuri și le delimitează clar. Foarte important: pot parca acolo numai rezidenții! În unele țări e gratuit, în alte se plătește o sumă modică, circa 10 euro pe an. Cine vine în vizită fie poate parcare numai câteva ore, pentru care este taxat mult mai mult decât un rezident, fie nu poate parca deloc.

Dacă vrem să fim un oraș normal, acesta este sistemul pe care trebuie să-l aplicăm. Din păcate, la noi se păstrează principiul „primul venit, primul servit”, dar și dreptul de preemțiune asupra locului de parcare plătit (ele expiră după 5 ani, dar în criteriile de atribuire contează de cât timp îl ai).

Observație: în Londra, pentru a descuraja poluarea, cine are mașini cu motor mai mare plătește mai mult parcarea. Și cei care au motoare diesel plătesc o suprataxă.

Cum spuneam, plata parcării rezidențiale este, în Constanța, mai scumpă decât în țările menționate. Dacă ne referim la puterea de cumpărare, lucrurile stau și mai prost pentru constănțeni.”

Vă recomandăm și câteva articole similare:

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa

Brest, Franța, oraș înfrățit cu Constanța. 16.000 de locuri de parcare gratuite din 20.000. La cele plătite ți se oferă pază, umbrele și cărucioare pentru copii

În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

Parcarea în Milano, gratuită pentru rezidenți. Fără plăcuțe

Și în Londra, parcarea rezidențială este, în unele cazuri, mai ieftină decât în Constanța

Parcarea cu plată goală, trotuarele pline de mașini

Cum fentează turiștii taxa de parcare din Mamaia

Parcarea cu plată se extinde în Constanța încet, dar sigur. Acum și pe strada Eliberării

Tot ce trebuie să știi despre parcarea în municipiul Constanța (în 13 imagini)

De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

Nu Poliția Locală, ci Confort Urban SRL va verifica dacă v-ați plătit parcarea. Angajații vor avea case de marcat mobile și camere de 360 de grade, ca cei de la Google


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Radu Paraschivescu își lansează în Constanța romanul „Acul de aur și ochii Glorianei”

joi iul. 15 , 2021
Biblioteca „Ioan N. Roman” Constanța, în colaborare cu Editura Humanitas organizează Luni, 19 iulie 2021, ora 18.30, în Aula Bibliotecii o masă rotundă cu prilejul lansării romanului Acul de aur și ochii Glorianei al scriitorului RADU PARASCHIVESCU. Amfitrionul și partenerul de dialog al lui Radu Paraschivescu va fi directorul Bibliotecii […]
Radu paraschivescu își lansează în Constanța romanul „Acul de aur și ochii Glorianei”

V-ar putea interesa și: