Încă doi ani și jumătate de șantiere în Constanța

Municipiul Constanța va fi un șantier și în următorii doi ani și jumătate.

Primăria Constanța a scos la licitație contractul pentru achiziția lucrărilor de execuție, inclusiv serviciul de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea rețelelor termice secundare și contorizarea la nivel de scară pentru municipiul Constanța – Etapa IV”.

Lucrările vizate fac referire la reabilitarea tronsoanelor/ramurilor de rețea termică de distribuție/secundară în lungime de 23,255 km traseu aferente a 12 puncte termice, precum și cămine, înlocuirea de robineți, de ansamble de contorizare a agentului termic de distribuție/secundar (după caz, funcție de starea fiecărei bucle de contorizare existente la consumatori) și montarea unei bucle de echilibrare hidraulice.
Reabilitarea va fi realizată prin folosire de tehnologii noi, care să conducă la creșterea eficienței energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi și calitativi solicitați la consumatori și cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantității de poluanți.

Obiectul contractului este reprezentat inclusiv de execuția lucrărilor și punerea în funcțiune a instalațiilor

Perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani de la testarea și punerea în funcțiune, după terminarea lucrărilor de execuție.

Durata contractului este de 27 de luni. Așadar, Constanța va fi un șantier și în următorii doi ani și jumătate.

Valoarea contractului este de 117.614.032 lei, fără TVA, respectiv peste 23,5 milioane de euro. 

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM, potrivit contractului de finanțare nr. 268677/27.12.2022 încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10.07.2023 15:00, urmând ca deschiderea ofertelor să aibă loc în aceeași zi.

Și stațiunea Mamaia va fi un șantier anul viitor. Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

6 comentarii la “Încă doi ani și jumătate de șantiere în Constanța

  1. Constanta ,biata vaca mulsa ani la rand …Care 2 ani cand 800 de metri de strada nu sunt gata de peste 3 ani (Stefan cel Mare) ?

  2. Un rău necesar.In comentariile pe care le-am facut la articolele bine documentate din acest ziar am afirmat ca fără schimbarea conductelor secundare vor fi avarii permanente.Conductele secundare vechi nu au cum să reziste la noii parametri de temperatura si presiune din traseul primar.Temperatura agentului termic care va ajunge la PT-uri in special cele din cartierele periferice va fi apropiata de cea de la CET deoarece prin izolatia noua si moderna nu vor mai fi pierderi.Se va reduce consumul de combustibil iar in case caloriferele nu vor mai fi doar caldute.Modernizarea punctelor termice va face ca intreg sistemul de termoficare sa fie nou si modern.La finalizarea proiectului voi putea afirma ca autoritățile au făcut un lucru bine făcut.

    1. Transportarea agentului termic pe distanțe foarte mari, nu este cea mai bună solutie.
      Încercați să vă informați corect în legătură cu un sistem de alimentare centralizată cu energie termică „SACET” care trebuie OBLIGATORIU să fie: 1. viabil, 2. eficace, 3. SUSTENABIL și… 4. SUPORTABIL de către consumatorul plătitor!
      A gauri pământul și a planta conducte nu înseamnă soluționarea unei probleme f f importantă pentru administrația locală, cea care legal este responsabilă în materie.
      Vin în 2024 alegerile locale?
      Când vor apărea rezultatele investiției?
      Investițiile sunt necesare dar……. făcute cu bună credință și mai ales în baza unor „proiecte” care raspund nevoilor celor care plătesc serviciul dar și taxe și impozite în CONSTANȚA!
      AMIN!?

  3. Hahahaha… „cu un impact minim asupra mediului”. Pai si pana acum?! Daca te uiti in aer vei vedea ca e plin de particule de praf. Peste tot unde mergi in Constanta? Praf. Imi pun intrebarea daca asa a fost dintotdeauna. Aspir si curat in casa iar a doua zi e deja desert din nou la cat de mult praf se face. La fel si cu masina. La fel si in orice alt loc merg: numai praf. Pe cuvantul meu, nu-mi amintesc sa fi fost atat de rau de dinainte ca orasul sa fo devenit un santier… Numai cand stau si ma uit in aer ma iau nervii.

  4. Oare cu ce am greșit noi locuitorii acestui oraș sa induram asemenea supliciu al unui santier nesfârșit….
    Gropi..praf… zgomot…trafic imposibil…?????
    Oare de ce? …doar ca anumite persoane sa u cercuri de interese sa și facă jocurile și sa se îmbogățească?
    Dragi edili sa va dați demisia ca să scăpați cu obrazul curat…sa nu se lase cu dosare penale …și în drum spre pușcărie sa arunce cetățenii în voi cu pietre din carosabilul pe care voi la ți spart și nu ați mai reaparat nimic…
    Domnul chitac își sacrifica colegii și directorii din primărie ptr eșecul și incompetența lamentabila de care da dovada …trezitiva cei care ați mai rămas pe lângă el și sa l dati pe mana DNA și chemați curtea de conturi ptr a pune capăt acestui episod sinistru …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu la groapa de gunoi din localitatea Cogealac

mie iun. 7 , 2023
Un incendiu a izbucnit miercuri, 7 iunie, la groapa de gunoi din localitatea Cogealac. Focul se manifestă pe o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați. Sunt aproximativ 300 de tone de deșeuri, spun pompierii de la ISU Constanța. „Incendiul este localizat, izolat, se lucrează pentru lichidare.”, a declarat Oana […]
incendiu-cogealac

V-ar putea interesa și: