Încălzirea globală e aici: Europa a avut parte de cea mai fierbinte vară a sa

Europa a avut parte în acest an de cea mai călduroasă vară înregistrată până în prezent. Temperaturile au depășit uşor precedentele două cele mai ridicate valori consemnate în perioada iunie-august, au anunţat marţi oameni de ştiinţă din cadrul serviciului Copernicus al Uniunii Europene, relatează DPA.

Conform Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S), media temperaturii la suprafaţa solului din iunie-august s-a situat cu aproape 1 grad Celsius peste media din 1991-2020, devenind astfel cea mai călduroasă din acest set de date. În cele mai călduroase veri anterioare, din 2010 şi 2018, media temperaturii a fost cu 0,1 grade Celsius mai scăzută.

Serviciul a precizat într-un comunicat că, la nivel global, luna august 2021 a fost, împreună cu august 2017, cea de-a treia cea mai călduroasă înregistrată, cu puţin peste 0,3 grade Celsius mai fierbinte decât media din 1991-2020.

În Europa, august 2021 a fost aproape de media din 1991-2020, însă a prezentat condiţii contrastante pe întregul continent. Acestea au inclus temperaturi maxime record în ţările mediteraneene, valori mai ridicate decât media în est şi, în general, temperaturi sub medie în nord.

Marţi dimineaţă, reprezentanţii Climate Action Network, ce grupează aproximativ 1.500 de ONG-uri, inclusiv Greenpeace, WWF, Action Aid, Oxfam şi Amnesty International, au solicitat amânarea următoarei ediţii a Conferinţei ONU pentru climă (COP26), considerând că este „imposibilă” organizarea unei reuniuni „juste şi cuprinzătoare” la Glasgow, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie, din cauza ratelor mici de vaccinare anti-COVID-19 din ţările sărace. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Decesul 1.288: femeie, 53, de ani, fără comorbidități

mar sept. 7 , 2021
Prefectura Constanța a anunțat, marți, decesul numărl 1.288 atribuit coronavirusului. Este vorba despre o femeie care avea numai 53 de ani. Medicii spun că nu avea comorbidități, adică antecedente patologice cunoscute. A murit în data de 6 septembrie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. De la debutul pandemiei cu noul […]
coronavirus constanța

V-ar putea interesa și: