Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța continuă. Vineri a fost audiată Stela Halichidis, fostul manager al unității medicale. Adrian Cuculis, avocatul familiei uneia dintre victime, care a participat și la audieri, a spus că un neon ar fi provocat incendiul.
La aproape o lună de la producerea incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța apar primele concluzii cu privire la ce a provocat tragedia. Avocatul Adrian Cuculis care a participat la audieri a făcut o serie de precizări, în urma audierilor care au avut loc azi.
„Bomba la audierile de astăzi de la Constanta în cazul incendiului de la spital. Cauza incendiului s-a aflat și fără expertiza INSEMEX si INEC. Din declarațiile date de către managerul spitalului și coordonatorul de secție, coroborate cu probele video, din tavanul de pe secția ATI , s-a topit și s-a desprins un neon ce s-a lovit de podea și a produs ulterior un incendiu”, a transmis Adrian Cuculis, unul dintre avocații care reprezintă familiile victimelor.
Avocatul Adrian Cuculis care a participat la audierile din dosar vorbește și de declarațiile date de personalul medical din spital.
„La fel de șocante sunt și primele declarații ale medicilor și personalului medical, date acum 2 săptămâni, care spuneau că detectoarele de oxigen stăteau fie scoase din priză, fie nu funcționau și mai mult de atât la fel ca în cazul Piatra Neamț, se aprindeau lumânări pe secția ATI”, a mai spus Cuculis.
La audieri a fost prezentă joi și Stela Halichidis, fostul manager al unității medicale. Aceasta a fost demisă din funcție la scurt timp după tragedie de premierul Florin Cîțu.
„Am luat două decizii, l-am sunat pe domnul primar și am cerut demiterea din funcție a managerului de la Boli Infecțioase și am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ARMCS care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare privind acreditarea spitalelor. La acest spital din Constanța erau mai multe nereguli și am văzut că președintele nu a făcut nici o evaluare, s-a bazat doar pe declarații pe propria răspundere a managerilor de spitale”, anunța pe 1 octombrie premierul Florin Cîțu într-o conferință de presă.Șapte pacienți au murit în incendiul care a cuprins, pe 1 octombrie, secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Potrivit, ministrului de interne, din cei 7 decedați, 5 au murit în spitalul cuprins de flăcări, iar doi după ce au fost transferați.
Sursa: Libertatea.ro
Socant doar un lucru : multe povesti de adormit anchetatorii si nici un cuvant despre adevaratul motiv !Pai fratilor, detectoarele de concentratie oxigen sunt singura cauza .SCURT. Daca nu era suprasaturatie ,puteau sa cada toate neoanele pe podele si nimic rau nu se intampla .Detectoarele de incendiu sunt nefolositoare acolo unde se produce deflagratia datorata suprasaturarii cu oxigen.