„Ingineria și protecția mediului în industrie” – specializarea în pas cu vremurile la Universitatea Maritimă Constanța!

Universitatea Maritimă din Constanța

Puțină lume știe din păcate că, în cadrul Universității Maritime din Constanța există o specializare cu numele „Ingineria și protecția mediului în industrie!”

Specialitate unică în Dobrogea și printre foarte puținele din România, este cu atât mai importantă, în lumina recentului Summit al liderilor mondiali din 1 noiembrie 2021, care a lansat cea de a 26-a Conferință a părților (COP26) la Convenția Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.

Crearea potenţialului ingineresc capabil să contribuie la dezvoltarea durabilă a industriei româneşti în conformitate cu normele europene de protecţie a mediului, crearea premiselor dezvoltării potenţialului  naţional de cercetare-dezvoltare în domeniul protecţiei mediului, crearea potenţialului uman necesar dezvoltării învăţământului preuniversitar tehnic şi continuării formării de specialişti pentru cercetare-dezvoltare, prin continuarea studiilor de licenţă prin masterat şi doctorat în domeniul ingineriei mediului, asigurarea potenţialului de specialişti în domeniul protecţiei mediului pentru administraţiile locale şi agenţiile descentralizate cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului, asigurarea de specialişti având cunoştinţele necesare întocmirii de programe destinate absorbţiei fondurilor europene în domeniul protecţiei mediului, crearea premiselor dezvoltării de firme private mici şi mijlocii de producţie şi de consultanţă/expertiză în domeniul protecţiei mediului, crearea de specialişti capabili să proiecteze tehnologii BAT, crearea de specialişti capabili să proiecteze tehnologii şi echipamente pentru protecţia mediului, crearea de specialişti capabili să realizeze tehnologii pentru decontaminarea mediului, crearea de specialişti capabili să întocmească studii de mediu, să întocmească bilanţuri de mediu şi studii de impact sunt obiectivele specifice ale programului de studii.

Sunt obținute următoarele competențe profesionale: explicarea mecanismelor, proceselor si efectelor de origine antropică sau naturală, care determină și influențează poluarea mediului, gestionarea și soluționarea  problemelor specifice de mediu pentru  dezvoltarea durabilă. Aplicarea principiilor generale de calcul tehnologic specific ingineriei mediului în industrie și elaborarea şi exploatarea sistemelor de monitorizare a poluanţilor, controlul calităţii mediului,  evaluarea impactului și a riscului şi elaborarea de variante tehnologice cu impact redus asupra mediului, în concordanţă cu cerinţele BAT/BREF și cu legislația în vigoare, desfăşurarea activităţilor specifice managementului şi marketingului în ingineria și protecția mediului sunt alte obiective importante.

Flexibilizarea programului de studii este asigurată prin discipline opționale și discipline facultative. Alegerea traseului se face de către student în anul universitar anterior derulării pachetelor de discipline opționale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vergil Chițac: „Ne uităm cu invidie la Cluj, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța”

lun nov. 8 , 2021
Primarul Vergil Chițac a declarat azi, pe Facebook, faptul că nu va ceda în fața celor care vor ca zona peninsulară să fie plină de mașini. Reacția vine după ce președintele Organizației Municipale a PSD Constanța, Septimiu Bourceanu, a spus, tot pe Facebook, că a discutat cu primarul și că […]

V-ar putea interesa și: