ÎPS Teodosie, adeptul teoriei conspirației: „Unii se vaccinează demonstrativ în public, dar nu ştim cu ce se vaccinează”

ips teodosie

Una dintre teoriile conspirației referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19 este că cei care se vaccinează în public de fapt nu-și inoculează vaccinul, ci un simplu ser sau nimic. Este o teorie prezentată public de avocata Șoșoacă, devenită senator AUR, pe care am auzit-o și la un parlamentar AUR de Constanța, Dumitru Viorel Focșa, și pe care a preluat-o și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

„Am văzut câte păreri sunt din partea medicilor şi specialiştilor, astfel încât e nevoie să cunoaştem realitatea. Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atâţia oameni care bănuiesc că această vaccinare demonstrativă poate fi cu altceva. Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil în combaterea bolii şi nu are efecte secundare. Câtă vreme nu cunoaştem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informaţi, nu există o logică, o înţelegere comună a specialiştilor, specialiştii se contrazic între ei şi atunci noi să fim deasupra specialiştilor, ar fi o îndrăzneală prea mare a noastră. De aceea noi ne rezervăm în a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectivă a momentului. Când vor fi date certe, atunci nu trebuie să ne mai întrebe pe noi”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru Agerpres.

Citește și: Teoria dificultății dezirabile. Povestea doctorului care s-a luptat cu leucemia la copii

Acesta a mai spus că specialiştii se contrazic între ei, fără să precizeze ce specialiști sau care sunt divergențele, dar recunoaște beneficiile vaccinurilor, în general.

„Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi. Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat. Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului susţine că este pentru ştiinţă şi pentru vaccinare, dar aceasta trebuie să fie probată, iar atâta timp cât specialiştii din domeniu se contrazic, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa să se situeze deasupra acestora şi să îndemne fără rezerve la vaccinare.

Citește și: Vaccinare în ritm de melc în Constanța

ÎPS Teodosie a spus că nu se vaccina, pentru că este alergic.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost avocatul Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, în dosarul privind pelerinajul de Sfântul Apostol Andrei, de la Ion Corvin. A pierdut.

Într-o înregistrare publicată pe YouTube în data de 5 decembrie, deci înainte de alegeri, Şoşoacă rostește, în câteva minute, o serie de afirmaţii false despre vaccinul împotriva COVID-19. „Iar dacă veţi vedea vreodată că Iohannis cu Orban şi cu toţi ăştia se vaccinează, Arafat şi Tătaru, să ştiţi că ăla nu e acelaşi vaccin pe care ni-l aplică nouă!! Să fiţi foarte siguri!! Uite, vă spun eu” – ridică tonul agresiv Şoşoacă, în înregistrare, în timp ce gesticulează cu degetele. 
Citeşte întreaga ştire: Diana Şoşoacă, noua senatoare AUR: ”Dacă Arafat se vaccinează, să ştiţi că ăla nu e acelaşi vaccin pe care ni-l aplică nouă!”

Preoți care s-au vaccinat în fața camerelor

Spre deosebire de teoriile conspiraționiste prezentate de ÎPS Teodosie, alți preoți orotodocși s-au vaccinat în fața camerelor. În Bulgaria, episcopul Bisericii Ortodoxe Bulgare Tikhon a fost a doua persoană din țară care și-a administrat vaccinul (nu avem motive să credem că a mințit sau că în seringă era altceva).

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea al Noii Justiniane și Ciprului, întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, s-a vaccinat pe 29 decembrie. „Nu mi-a fost frică și aș dori să mulțumesc cercetătorilor care au inventat acest vaccin pentru a ajuta oamenii să obțină anticorpi și să combată pandemia“, a declarat arhiepiscopul Hrisostom, citat de Orthodox Times. 

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea s-a vaccinat în public. ÎPS Teodosie nu știe cu ce. Foto: Orthodox Times

În ziua de Crăciun, Papa Francisc a transmis un mesaj ţărilor din întreaga lume: vaccinul să ajungă mai ales la persoanele vulnerabile şi la cele care au reală nevoie.

„Îi rog pe toţi cei implicaţi în companii, în organizaţii internaţionale, să promoveze cooperarea şi nu competiţia şi să caute o soluţie pentru toată lumea, vaccinuri pentru toţi, mai ales pentru cei vulnerabili şi cei care au reală nevoie”, a declarat Papa Francisc.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pe ce telefoane nu va mai funcționa WhatsApp de la 1 ianuarie 2021

joi dec. 31 , 2020
Aplicaţia WhatsApp nu va mai funcţiona pe câteva milioane de telefoane începând cu data de 1 ianuarie 2021, în urma celei mai recente actualizări propuse de aplicaţia de mesagerie. Este vorba despre telefoane mai vechi, atât cu sistem de operare Android, cât şi în cazul iPhone-urilor, ceea ce îi forţează […]
Primăria Constanța: cererile pentru înscrierea în programul „Respect” se pot depune și pe WhatsApp

V-ar putea interesa și: