Numărul persoanelor vaccinate împotriva virusului COVID-19 în Israel a ajuns la peste 950.000, a anunţat Ministerul Sănătăţii israelian, citat de agenţia Xinhua. Astfel, Israelul a vaccinat peste 10,2% din populaţia sa de aproximativ 9,3 milioane de locuitori în mai puţin de două săptămâni după ce a început campania de vaccinare pe 20 decembrie 2020.
Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTechc începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 10.289.
Numărul vaccinărilor administrate joi în Israel a atins un maxim zilnic de 153.400, după ce a fost de asemenea peste 150.000 marţi şi miercuri, a informat ministerul într-un comunicat.
Numărul cazurilor de coronavirus în Israel a ajuns vineri la 423.262, cu 3.319 noi cazuri de joi seară. Bilanţul morţilor din cauza virusului în Israel a crescut la 3.325 cu şapte noi decese, în timp ce numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă a ajuns de la 661 la 679, din 1.089 pacienţi spitalizaţi. Recuperările totale au crescut la 376.322 după ce au fost adăugate 2.184 de noi cazuri de recuperare, în timp ce cazurile active se ridică la 43.615.
Probleme cu furnizarea vaccinului în Europa
BioNTech avertizează că imunizarea în Uniunea Europeană ar putea fi perturbată de probleme privind stocul de vaccin Compania germană BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer primul vaccin anti-Covid-19 omologat în Uniunea Europeană, a avertizat că este posibil ca imunizarea în UE să fie perturbată de apariţia unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate, scrie News.ro.
Întârzierile au surprins Germania, unde anumite regiuni au fost nevoite să închidă temporar centrele de vaccinare la câteva zile după startul campaniei (27 decembrie).
„Momentan, nu arată bine – apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să aoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a spus Uğur Şahin, CEO BioNTech, într-un interviu acordat Spiegel, citează The Guardian.
Este aşteptat ca, pe 6 ianuarie, vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna să fie aprobat de European Medicines Agency (EMA).
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a îndemnat EMA să aprobe rapid şi vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, aprobat săptămâna aceasta de Marea Britanie. Calendarul UE privitor la acesta nu este stabilit.
Vă recomandăm și:
Primăria Constanța amenajează un centru de vaccinare în Pavilionul Expozițional
Vaccinare în ritm de melc în Constanța