Judecătoarea Elena Pușcaș ar putea fi suspendată din funcție de CSM

burlan puscas

Secţia pentru judecători a Consilului Superior al Magistraturii (CSM) discută, luni, suspendarea din funcţie a judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, de la Tribunalul Bucureşti, acuzată de luare de mită şi aflată în arest la domiciliu.

Secţia pentru judecători a CSM discută luni suspendarea din funcţie a judecătoarei Elena Puşcaş

Şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM este programată pentru luni, la ora 10.00.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, săptămâna trecută, cererea DNA de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, acuzată de luare de mită, însă au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, decizia nefiind definitivă.

Aceasta este acuzată că a cerut și primit o mită de 50.000 de euro pentru a înlocui măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru două persoane cercetate pentru tentativă de omor.

„Cineva a făcut un denunţ acum doi ani ca să-şi uşureze situaţia, un condamnat. Eu nu am ştiut, era normal. A pretins că a luat bani în 2009 de la nişte ţigani dintr-un clan ca să mi-i dea mie nu ştiu ce să fac cu ei, în condiţiile în care am dat o pedeapsă cu suspendare. Mi se reproşează că am dat cu suspendare. Pentru că judecătorul întotdeauna apreciază şi nu este singura soluţie pe care am dat-o cu suspendare. Era o bătaie între clanuri, o încăierare. Probabil că am ţinut cont şi de circumstanţele respective, ieri am luat cunoştinţă, habar nu aveam despre ce dosar e vorba, despre ce inculpaţi e vorba, în condiţiile în care s-a judecat în 2009. Dacă era ceva de făcut, mi se părea normal ca cineva să spună în 2009 că a luat bani şi a dat unei judecătoare, nu să încerce după 9 ani să încerce să obţină o reducere a pedepsei pe vorbe. Dacă cineva a luat bani, aceea nu am fost eu”, a declarat judecătoarea Elena Burlan-Puşcas, la Curtea de Apel Bucureşti.

Elena Burlan-Pușcaș este judecătoarea care a decis, în data de 5 februarie și 4 aprilie 2018, că Eduard Martin, fost administrator al firmei constănțene Polaris M Holding trebuie să stea sub control judiciar și că nu are voie să se apropie de societatea comercială pe care a condus-o, dar nici măcar de sora sa.

„Măsura preventivă a controlului judiciar este necesară într-o societate democratică și proporțională cu scopul urmărit, în sensul lămuririi exacte a participației fiecărei persoane, dar și a pretinsei activități infracționale, precum și în vederea asigurării bunei desfășurări a procesului penal pentru a se afla adevărul”, spune judecătoarea, în decizia din aprilie prin care menținea controlul judiciar.

Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu la un sediul al IRIDEX din Medgidia VIDEO

lun mai 21 , 2018
Un incendiu a izbucnit, duminică seară, la un sediu din Medgidia al companiei de salubritate Iridex. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că a ars o magazie cu bunurile aflate în interior. De asemenea, a fost afectat un birou, pe o suprafață de 30 de metri pătrați. Cauza probabilă […]
incendiu iridex

V-ar putea interesa și: